Hlavní obsah

Staré Hrady lákají do světa pohádek

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Máte rádi pohádky? Ať jste malí nebo velcí, vydejte se v sobotu 14. prosince na hrad a zámek Staré Hrady u Jičína. Právě v době advetní pořádá zdejší nejvyšší pohádkový čaroděj Archibald I. velkou pohádkovou akci - Vánoce na hradě. Vánoční pohádkové prohlídky budou probíhat do 5. ledna.

Foto: Staré Hrady
Článek

Přizval si k tomu plno pohádkových kamarádů, kteří tu s ním na Starých Hradech bydlí - princezny a rytíře, čarodějnice, čerty, draky i dračí prince. Ti všichni si pro zájemce připravili bohatý pohádkový program po celý den plný zábavy, soutěží, her, písniček a překvapení pro děti i dospělé.

„Na hradě na okruhu Hrad a zámek se nám usadili dračí sněhuláci Drakuláci, máme vyzdobený vánoční stromek historickými ozdůbkami z přelomu 19. a 20. století a děti zde hledají dračí zaklínadlo, kterým náš čaroděj očaroval draky, aby nebaštili naše princezny. Otevřeny jsou všechny čtyři prohlídkové trasy, návštěvníky čekají ochutnávky medoviny a čokolády,” uvedla majitelka areálu Petra Suková.

Ochutnejte atmosféru vánoční pohádkové prohlídky. Zvýhodněným okruhem pohádkovým hradem a vánoční pohádkou provede princezna nebo hradní čaroděj a zažijete Vánoce našich prababiček.

Do pohádek čaroděje Archibalda

Starohradské pohádky nejvyššího pohádkového čaroděje Archibalda I. obsahují vždy 7 ze 77 starohradských pohádek a příběhů o obyvatelích starohradského pohádkového království doplněné mnoha obrázky zdejších pohádkových obyvatel, jejich příbytků a zajímavých hradních zákoutí.

Po celý rok můžete v pohádkových okruzích – Zámecké tajemné sklepení, Hradní pohádková půda a Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou – čarovat s živými pohádkovými bytostmi – princeznami, vodnicemi, čerticemi, čaroději a čarodějnicemi a jejich tři sta padesáti pohádkovými kamarády.

Otevřeno je každou sobotu, neděli, o prázdninách a svátcích od 10. do 17. hodin, vánoční pohádkové prohlídky budou probíhat od 14. prosince do 5. ledna 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám