Hlavní obsah

Štafetový běh Olympijského dne v Ostravě-Hrabůvce

Novinky, Josef Zajíc

Ve středu 22. června uspořádalo vedení školy ZŠ MUDr. E. Lukášové spolu s učiteli pro děti tradiční štafetový běh v rámci odpoledního celostátního Olympijského dne.

Foto: Josef Zajíc

Úspěšná předávka.

Článek

Celostátní Olympijský den bude odstartován centrálně v 17 hodin na patnácti místech České republiky. Poběží se desetikilometrová trať pro všechny vypsané věkové kategorie.

V Hrabůvce se již tradičně koná předzvěst tohoto běhu jako štafetový běh 6 x okolo školy. I tentokrát učitelé připravili soutěž pro všechny žáky. Na okruhu 250 metrů dlouhém běhalo vždy šest reprezentantů třídy (3 děvčata a 3 chlapci). Utkávali se po ročnících. První třídy si tak poprvé vyzkoušely reprezentaci ve sportu.

V 11 hodin se na okruhu 600 m utkala šestičlenná družtva od 5. do 9. ročníku. Byl to tvrdý boj o každý metr a o správnou předávku do dalšího kola. Členové družstva museli odběhnou 3600 m okolo školy po asfaltovém povrchu.

Po doběhu nejlepší obdrželi trička s emblémem Olympijského dne s datem 22. 6. 2011. Zvítězili chlapci a děvčata 9. A třídy, kteří tak úspěšně završili své devítíleté působení na škole.

Více se dozvíte na www.zslukasove.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám