Hlavní obsah

Štafetový běh na 4 x 100 na Mistrovství České republiky v požárním sportu.

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu odpoledne 20. 8. pořadatelé pro soutěžící Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu připravili další náročnou disciplínu. Závodníci běželi štafetu na 4 x 100 metrů.

Foto: Josef Zajíc

Start do štafety 4 x 100m.

Článek

Byla to první disciplína sportovního víkendu na Městském stadionu v Ostravě - Vítkovicích, kdy se na výsledku museli podílet čtyři členové družstva. Každý jednotlivec běžel svoji disciplínu.

V kategorii mužů musel závodník po startu běžet s žebříkem, překonat malý domeček, seskočit z něj a běžet předat proudnici jako štafetu dalšímu členu družstva. V druhém úseku  běžící  závodník překoná bariéru. Ve třetím úseku přebírá hadice, přeběhne kladinu a hadice zapojuje do rozdělovače a s proudnicí běží ke čtvrtému úseku. Tam, v případě profesionálních hasičů, je  závodník kompletně oblečen do hasičského úboru s helmou a krytem obličeje. Po předávce běží, uchopí hasicí přístroj a hasí hořící oheň v nádrži. Pokračovat může dál, až je oheň uhašen. Pak teprve probíhá cílem.

V kategorii mužů SDH poslední disciplína není hašení ohně, ale jen přenášení hasicího přístroje. Ženy prolézají barierou, mají nižší kladinu a nehasí oheň. V této disciplíně se u všech soutěžících ukázala souhra při předávce a snaha po kolektivním výkonu.

V soutěži žen Sboru dobrovolných hasičů (SDH) zvítězilo družstvo z Meziměstí, kdy dívky 400m zaběhly za 1 minutu a 03 sekundy. V kategorii mužů SDH obsadili první místo závodníci z Širokého Dolu. Trať zvládli za 0:57,88 sekund. Vítězem profesionálních hasičů se stalo družstvo MS kraje. Trať zvládli za 0:55,15 sekund. Finišmen byl Pavel Krbec.

Slavnostní předávání pohárů, medailí a cen bude v neděli 21. srpna 2011 v 8,00 hodin. Program Mistrovství ČR v požárním sportu bude zakončen nejatraktivnější disciplínou - požární útoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám