Hlavní obsah

Štafeta ostravských vytrvalců poběží do Prahy

Novinky, Josef Zajíc

Statutární město Ostrava, Evropské město sportu 2014, spolu s Ostravskou tělovýchovnou unií, Centrem individuálních sportů Ostrava a Českým klubem olympioniků regionu severní Moravy a Slezska pořádají štafetový běh z Ostravy do Olympijského parku v Praze na Letné.

Foto: Josef Zajíc

Běžecká štafeta Ostrava - Praha. Martin Štěpánek, náměstek ostravského primátora, a Rostislav Neuvirt, předseda Ostravské tělovýchovné unie, při slavnostním předávání štafetového kolíku.

Článek

Slavností start byl na programu ve středu 5. února v 17 hodin za přítomnosti náměstka primátora města Ostravy Martina Štěpánka a předsedy Ostravské tělovýchovné unie Rostislava Neurvirta v Obchodním a zábavném centru Nová Karolina v Ostravě.

Ostrý start bude ve čtvrtek 6. února v 7.00 na Prokešově náměstí před magistrátem města Ostravy. Vytrvalostní běžecké družstvo vedou trenéři Jaromír Horák, předseda TJ Liga 100 Ostrava, a Ota Seitl, předseda Maraton klubu Seitl Ostrava.

V úvodu středečního slavnostního startu své umění předvedly pod vedením trenérky Jany Petříkové mažoretky ostravské skupiny Krokodýl - mistryně světa v mažoretkovém sportu 2013, které se konalo v Praze.

Moderátor slavnostní sportovní události Gustav Šulc představil Martina Štěpánka, Rostislava Neurvirta a Taťánu Netoličkovou-Kocembovou, ale také přední české bývalé olympioniky, kteří se zasloužili nejen o slávu českého sportu, ale také o zviditelnění Československa a České republiky.

Návštěvníci OC Nová Karolina tak mohli osobně poznat členy Českého klubu olympioniků - gymnastku Adolfinu Tkačíkovou-Táčovou, šermíře Aleše Deptu, hokejisty Františka Černíka a Davida Moravce, skokana na lyžích Františka Ježe, cyklistu Vlastibora Konečného, zápasníka Vítězslava Máchu, fotbalistu Libora Radimce. Zúčastnil se i střelec Martin Tenk a Stanislav Loska, handicapovaný sportovec.

Postupně všichni představili návštěvníkům svůj sport a společně popřáli současným olympionikům, kteří budou bojovat na ZOH v Soči, co nejvíce úspěchů a hodně medailí.

V závěru programu předal členům běžecké štafety Ostrava - Praha krásně výtvarně provedený štafetový kolík ze skla. Podobá se ledovému krápníku, v němž se rýsuje modrý vykřičník - jeden ze symbolů OSTRAVY!!! Evropského města sportu 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám