Hlavní obsah

Srpnové tematické prohlídky města Brna

Novinky, Jiří Smutný

Turistické informační centrum Brno zve na další letní prohlídky zajímavých míst moravské metropole. Tématem jsou tentokrát brněnské sochy, slavné vily, stavby ve stylu secese a Češi, Němci a Židé v Brně.

Foto: Jiří Smutný

4. srpna je sraz u sochy Jošta

Článek

Všechny prohlídky trvají přibližně dvě hodiny, není-li uvedeno jinak, a podrobnosti o nich je možné najít na webových stránkách TIC Brno, na kterých lze pořídit vstupenky on-line. Lístky jsou k dostání také na infocentrech na Radnické 8, Panenské 1 a na hlavním nádraží. Plné vstupné činí sto korun, děti od šesti let, studenti, senioři a nositelé průkazu ZTP a ZTP/P platí padesát korun.

V nabídce jsou tyto prohlídky:

V sobotu 4. srpna Hrnem sošným Brnem. Sraz je ve 14.00 hodin u sochy Jošta Moravského na koni vedle kostela sv. Tomáše. Průvodcem je Ivanka Augustová.

V neděli 5. srpna Slavné vily v Masarykově čtvrti a v Pisárkách. Sraz účastníků je ve 14.00 hodin u zastávky trolejbusu č. 35 a 39 v Barvičově ulici. Průvodkyní je Bohuše Červená.

V sobotu 11. srpna Češi, Němci a Židé v Brně. Sraz je v 10.00 hodin uprostřed parku na Moravském náměstí. Průvodkyní je Marie Schönová. V neděli 26. srpna Secese v Brně. Sraz je na náměstí Svobody u časostroje. Průvodcem je Jakub Sochor.

Reklama

Výběr článků

Načítám