Hlavní obsah

Sportovní hvězdy dětem Olomouckého kraje v Čajkaréně

Novinky, Petr Kameníček

Olomoucká Čajkaréna hostila během čtvrtečního dopoledne 13. prosince charitativní projekt Sportovní hvězdy dětem Olomouckého kraje. Sportovně zapálení žáčci z celého kraje přijeli podpořit své reprezentanty a jejich hvězdné patrony.

Foto: Petr Kameníček

Tomáš Rosický při jízdě na elektrickém býkovi.

Článek

Sportovního klání se účastnilo celkem 6 týmů, které reprezentovaly okresy Olomouc, Přerov, Prostějov, Šumperk, Jeseník a Domov dětí. Jejich hvězdnými patrony byli bývalý kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický, bývalý fotbalista Miroslav Baranek, tenisté Radek Štěpánek a Jiří Veselý, basketbalista Lukáš Palyza a volejbalistka Helena Horká.

Akci společně zahájili hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, který akci poskytl svou záštitu, a primátor Olomouce Miroslav Žbánek. Poté se již jednotlivé týmy ujaly svých soutěžních úkolů, mezi nimiž byla jízda na koloběžce, florbalový slalom, překážková dráha se střelbou na terč, střelba fotbalovým míčem na terč a střelba na koš basketbalovým míčem.

Závěrečná disciplína byla v rukou patronů jednotlivých týmů a jednalo se o jízdu na elektrickém býkovi. V tomto klání mohli patroni získat body pro své týmy. Nejvíce bodů ze všech úkolů nakonec získali zástupci Přerova, kteří si odnesli velký pohár. Zástupci všech týmů získali medaile z rukou náměstků hejtmana Ladislava Hynka a Františka Jury.

Dopoledne mělo za cíl nejen motivovat žáky ke sportu, ale mělo také další rozměr. Tím bylo předání šeků na 30 000 Kč zástupcům čtyř domovů dětí v Olomouckém kraji a sportovně střeleckému klubu ELÁN Olomouc.

Během soutěžních bloků byl řazen doprovodný program v podobě soutěží pro publikum a písničkové bloky. Třešničkou na dortu byl krátký koncert skupiny Mirai, která rozzářila oči přítomných dětí. Nejinak tomu bylo i při pořizování selfie s oblíbenými sportovci nebo získávání jejich autogramů. Program ukončil Jan Čenský, který dětem zazpíval a uvedl několik her.

Na závěr je vhodné poděkovat organizátorům akce, Olomouckému kraji a v neposlední řadě rovněž Gymnáziu Čajkovského, které poskytlo své prostory pro tento projekt. Čajkaréna se v posledních letech stala dějištěm vrcholových sportovních akcí z řad florbalu, basketbalu, futsalu, fotbalu a dalších sportů pro Olomouc a celý region.

Díky řediteli školy Radku Čapkovi mají studenti školy unikátní možnost podporovat podobné akce jako byla tato, setkat se se svými idoly a rozšířit si svůj obzor. To vše vedle celé plejády dalších aktivit, které škola nabízí, ať již se jedná o exkurze, naposledy například do vánoční Vídně, studijní zájezdy do Španělska nebo prestižního programu Erasmus+.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám