Hlavní obsah

Sponzoři pomohli, mateřské škole v Rychnově slouží potřebný výtah

Novinky, Milan Školník

Děti i učitelky Mateřské školy Láň v Rychnově nad Kněžnou se dočkaly potřebného výtahu. Práci a pomoc sponzorů ocenila ředitelka Bc. Dagmar Židová na plese.

Foto: Milan Školník

Projevy sponzorů

Článek

Ples Mateřinka v Pelclově divadle v Rychnově nad Kněžnou se uskutečnil v pátek 24. února. Tradičním pořadatelem byla MŠ Láň.

Akce je vždy velmi dobře organizovaná a v rámci hlavního programu si děti pod dohledem učitelek připraví své taneční vystoupení za doprovodu známých hudebních hitů. Mateřská škola má čtyři třídy a některé z nich i speciální, které navštěvují zdravotně znevýhodněné děti.

V minulém roce se podařilo to, co personálu při práci s dětmi se speciálními požadavky usnadnilo práci, resp. přesun po škole. Podařil se vybudovat v budově školy výtah. Tuto náročnou akci po peněžní a technické stránce však bylo třeba zorganizovat. Prioritním cílem pro vedení školy bylo hledání sponzorů.

Jednou z prvních osobností, která pomohla ředitelce Bc. Dagmar Židové hledat kontakty na finanční zdroje, byla poslankyně PS PČR Ing. Vladimíra Lesenská (ČSSD). „Jsem ráda, že se akce zdařila a že jsem mohla přispět troškou do mlýna,“ konstatovala Vladimíra Lesenská, která oslovila hlavního sponzora Konto bariéry. Mezi sponzory je i řada prestižních firem a spolufinancování se účastnil i Královéhradecký kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám