Hlavní obsah

Spolupráce škol v Kadani přináší výsledky

Novinky, Tomáš Oršulák

Spolupráce středních škol v Kadani se v posledních letech prohlubuje. V minulém a letošním roce Gymnázium, Stavebka a bývalá Zemědělka (dnes STGA) zahájily několik zajímavých projektů, které pomáhají žákům škol poznat nejenom své spolužáky a kolegy z okolí, ale umožňují jim i něco nového se naučit.

Foto: Tomáš Oršulák

První fáze založení vinice u Gymnázia v Kadani.

Článek

Střední školy v Kadani spolupracují na různých aktivitách již řadu let. V letošním roce se spolupráce dále prohloubila a pokračuje v několika zajímavých a významných aktivitách.

První z aktivit je založení vinice u budovy Gymnázia v Kadani, kde učňové ze Střední školy technické, gastronomické a automobilní, Chomutov (Zemědělka) pomáhali žákům Gymnázia v Kadani s terénními úpravami a výsadbou vinné révy u budovy školy. Učňové ze speciálních oborů tak získávají tolik potřebnou praxi a Gymnázium v Kadani šetří finanční prostředky, které by jinak muselo zaplatit soukromé firmě.

Na podobném principu je založena i oprava plotu gymnázia, kde došlo k opravě zídky a kovových částí plotu. Z důvodu revitalizace prostor u vinice se rodí další projekt, tentokrát s kadaňskou průmyslovkou (SPŠS a OA v Kadani). Studenti stavebních oborů připraví návrh na odpočinkovou část, kde navrhnou mobiliář a úpravu přístupu z horní terasy školy.

Další formou spolupráce je společný vzdělávací projekt Výročí osudových devítek Gymnázia v Kadani a SPŠS a OA v Kadani. Projekt je zaměřený na historická výročí, která v letošním roce připomenou významné události našich dějin na Kadaňsku.

Předskokany projektu se staly již dvě akce. Na průmyslovce proběhla zajímavá přednáška Jiřího Kopici k událostem roku 1919. Na gymnáziu v rámci filmového vzdělávání Martin Zárybnický a Kino Kadaň uskutečnili promítání filmu Hořící keř spojeného s odbornou přednáškou.

Projekt bude pokračovat po celý rok a všichni se již těší na další akce v průběhu roku, jako budou výstavy, přednášky apod. Slibně rozvíjející se spolupráce tak ukazuje na potenciál škol přispět vlastními silami k rozvoji škol a celého regionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám