Hlavní obsah

Spolkový den a festival řemesel v Opařanech naplnil očekávání všech účastníků

Novinky, Miroslav Pejčoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akce, na niž se již delší dobu těšili malí i velcí obyvatelé Opařan, se uskutečnila v sobotu 4. srpna. Na fotbalovém hřišti spolky postavily své stánky, předváděly techniku, výrobky, aby se jejich členové pochlubili sousedům s výsledky svého celoročního snažení.

Foto: Miroslav Pejčoch

Sportovci předvedli i boxerské klání.

Článek

Hlavními pořadateli, pod jejichž záštitou se akce konala, byla obec Opařany a Místní akční skupina krajina srdce. Starostka Mgr. Blanka Řezáčová koordinovala průběh slavnosti s hasiči, myslivci, volejbalisty, střeleckým klubem, skautem, tělovýchovnou jednotou Slovan Opařany, FC Řepeč – Opařany, svazem žen a nesmíme zapomenou na agilní opařanské včelaře.

Od dvou hodin, kdy začal program, návštěvníci sledovali připravený program spolků. U sportovců se hrál volejbal, drsní muži si to rozdali v boxu, u střelců se střílelo "ostošest", hasiči předvedli stříkačku, myslivci dělali poznávačku zvířat pro děti, včelaři měli poučnou výstavku i s výkladem, který prokládali medovinou, skauti bivakovali a svaz žen maloval na obličeje dětí fantastické motivy, že to ve skákacím hradě vypadalo jak v posledním díle Pána prstenu.

Náladu všech účastníků udržoval místní diskžokej Marian Drien, který hlavně dětem pouštěl Holky z naší školky a jiné šlágry. Večerní program byl však svěřen kapele TOP TON, jejichž produkce byla přerušena pouze jednou a to ohnivou show. Akce byla ukončena pozdě večer a měla vysokou organizační úroveň. Myslím si, že když Václav Havel mluvil o občanském životě a soužití obyvatel naší země, měl na mysli i akce tohoto druhu. Pokud by v Opařanech bylo v budoucnu postaveno divadlo, klidně by místní na oponě mohli mít Opařany sobě!  

Reklama

Výběr článků

Načítám