Hlavní obsah

Spisovatelka Halina Pawlowská má chuť do života, vydala stejnojmennou knihu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spisovatelka a scénáristka Halina Pawlowská pokřtila v pondělí v Praze svou novou knihu Chuť do života a již v úterý 3. června ji představila čtenářům v Ostravě. Dům knihy Knihcentra Ostrava přivítal oblíbenou autorku, která se svými fanoušky o knize besedovala. Setkání ukončila autogramiádou.

Foto: Josef Zajíc

Dům knihy Knihcentra Ostrava 3.6.2014: Halina Pawlowská a Petr Michálek.

Článek

Za bouřlivého potlesku spisovatelku, scénáristku, herečku a moderátorku společenských pořadů Halinu Pawlowskou představil Petr Michálek, generální ředitel Domu knihy Knihcentra Ostrava.

Autorka přijela do Ostravy představit svou novou knihu Chuť do života a pohovořila o věcech, které by člověku mohly udělat radost. Kniha je průvodcem věcmi a jevy, které člověku dávají chuť do života. K optimistickým radám a postřehům zkušené ženy, matky a kuchařky přidala i konkrétní recepty na lahůdky, které do každé zatemnělé mysli vnesou jas.

Hned v úvodu Halina Pawlowská přečetla ze své knihy jednu ze 40 povídek pod názvem Když my holky vedeme řeči o sexu aneb Naval krém, vole! Ukázku ukončila rčením „Když je všechno na houby, strč dobrotu do trouby...”.

Ke každé povídce následují autorčiny recepty na "dobroty", které se právě k povídce hodí. Na receptech spolupracovala s historikem, ale také vyučeným kuchařem PhDr. Lubomírem Teprtem. 

Další část besedy věnovala odpovědím na otázky diváků. Tak se postupně dostala k tématům, jak píše, jak snáší diety, o kterých potom píše, následovalo něco o čtečkách, o běžném životě a také samozřejmě o jídle.

„Dobrou náladu mi přivádí dobrá knížka. A také když k ní můžete něco dobrého sníst,” řekla autorka a dodala: „To jak vypadám, je důkaz, že jsem toho přečetla hodně!”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám