Hlavní obsah

Spirituál kvintet vystoupí na benefici Zdeňky Žádníkové na zámku Dobříš

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadační fond herečky Zdeňky Žádníkové slaví letos desáté narozeniny. Za tu dobu se z mnoha nevzhledných a strohých prostor nemocnic, škol či dětských domovů stala malebná prostředí. Herečka je i se svými hosty připomene na tradičním benefičním koncertu na zámku Dobříš 3. prosince od 17 hodin.

Foto: David Čermák

Deset let funguje Nadační fond Zdeňky Žádníkové. Také letos herečka uspořádá benefiční večer na zámku Dobříš.

Článek

Hlavním hostem letošního vystoupení bude skupina Spirituál kvintet. Z prostého důvodu... „Spirituál kvintet je zosobněním tradice. A nám je deset let. Pro někoho je to hodně, pro druhého málo… Nicméně deset let je dostatečná doba na to pozvat na tradiční koncert Nadačního fondu, který má za sebou desetiletou tradici, velkou českou hudební tradici,“ vysvětluje Zdeňka Žádníková.

Vedle Spirituál kvintetu zazpívají během večera děti a studenti ze ZUŠ Dobříš a gymnázia Dobříš pod vedením Jany Malé. Zahájení koncertu obstarají děti z 2. MŠ Dobříš a doprovodnou projekcí poté Zdeňka Žádníková připomene letos dokončené projekty a významné sponzory.

„V letošním roce jsme začali spolupracovat s Českým atletickým svazem, vyrobili jsme limitovanou edici triček pro nejstarší běh v Evropě Běchovice – Praha, a postupně získávali prostředky na projekt Atleti pomáhají pro dětskou ortopedii ve FN Motol, který jsme slavnostně předali 1. listopadu. Posouváme se neustále dopředu jak ve výtvarném stylu, tak v materiálech,“ říká Žádníková.

Dokončení se brzy dočká také další etapa realizací v nemocnici Motol – třetí patro čekáren na dětské poliklinice a dětské ARO včetně jednotky intenzivní péče. Novou tvář má díky nadačnímu fondu dětská psychiatrie v Liberci a z vizuálních proměn ve stylu Přísloví pro potěšení se těší pacienti ve vinohradské porodnici. Kompletní proměnu včetně podlah a dveří dostalo také dětské oddělení nemocnice s poliklinikou v Havířově a v příštím roce se bude z nových prostor těšit i dětské ORL v Ústí nad Orlicí či dětská psychiatrie ve FN Motol.

„Každá práce je jiná, má jiný příběh, potkáte při ní jinou inspiraci a jiné osoby. Velmi ráda vzpomínám zejména na realizace na dětských psychiatriích nebo odděleních LDN. Tam naše výzdoba plní i léčebný a aktivizační účel, což je velkou přidanou hodnotou,“ říká herečka, která svými projekty udržuje početní vyváženost mezi pražskými a regionálními aktivitami a při realizacích neopomíjí ani dobříšská místa.

Sama Žádníková jako obvykle také celým večerem v Zrcadlovém sále na zámku Dobříš provede. „Přála bych si, aby byl náš prosincový večer opět oslavou dobrých lidí a lidskosti. Já ho tak alespoň vždy vnímám,“ dodává. Všichni umělci vystoupí bez nároku na honorář a výtěžek jde ve prospěch nadačního fondu.

Vstupenky na benefiční koncert jsou v prodeji na pokladně zámku od 15. listopadu, vstupné je 190 Kč pro dospělé, 110 Kč pro seniory a děti do 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám