Hlavní obsah

Špilberk nabízí výstavu fotografií architektury

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava byla nazvána Vize modernosti: Rudolf Sandalo ml. a je věnována fotografické interpretaci moderní architektury v meziválečném Československu.

Foto: Jiří Smutný

Ze zvacího plakátu

Článek

Rudolf Sandalo ml. (1899-1980) fotografoval zejména brněnskou moderní architekturu. K vidění budou Sandalovy snímky,  z nichž některé jsou známé z řady publikací o brněnské moderní architektuře. Naopak poprvé budou prezentovány mnohé originální fotografie, uložené ve sbírkách Muzea města Brna.

V roce stého výročí vzniku republiky výstava přiblíží prostřednictvím těchto unikátních fotografií avantgardní architekturu Československa, která je dnes již neoddělitelnou součástí evropské kultury.

Výstavu doplní i menší expozice ve vile Tugendhat, k jejíž světové proslulosti Sandalovy fotografie významně přispěly.

Výstava bude přístupná ve druhém patře západního křídla hradu od čtvrtka 31. května do neděle 26. srpna 2018. Vernisáž se uskuteční ve středu 30. května v 17.30 hodin. Promluví na ní ředitel Muzea města Brna Pavel Ciprian a kurátor výstavy Jindřich Chatrný, vedoucí Oddělení architektury MmB.

Reklama

Výběr článků

Načítám