Hlavní obsah

Špilberk i letos zve na zajímavé výstavy a představení

Novinky, Jiří Smutný

Po návštěvnicky rekordně úspěšném roce 2016 chystá Muzeum města Brna, spravující hrad Špilberk, bohatý program i na tento rok. V plánu je 9 nových přechodných výstav a 16 dalších akcí, od koncertů a divadelních představení přes Špilberk žije (tentokrát řemeslem) až po Vánoce na Špilberku.

Foto: Jiří Smutný

Ředitel Muzea města Brna Pavel Cyprian (vpravo) zahajuje jednu z výstav v r. 2016

Článek

Nejbližší výstava Vasarely se otevře 2. února a bude věnována zakladateli op-artu Victoru Vasarelymu. Potrvá do 2. dubna.

23. února začne výstava Nedělní korzo, která na návštěvníka dýchne kouzlem starých brněnských promenád. K vidění budou dobové vycházkové hole, módní doplňky i fotografie oblíbených míst, kde se Brňané nejraději procházeli. Výstava bude přístupná do 21. května.

Některé výstavy budou věnovány zejména dětem. Sem patří Krysáci, kteří od 7. června do 27. srpna připomenou známé večerníčkové postavičky. Od 23. listopadu do 14. ledna 2018 bude možné navštívit expozici Kouzelný svět počítačových her.

Rovněž nabídka kulturních vystoupení a dalších akcí je široká. 20. května bude Brněnská muzejní noc, 3. a 4. června mohou příznivci opery navštívit představení Tosca a La Traviata, 21. června a 13. července vystoupí Vojenský umělecký soubor Ondráš, 12. července Divokej Bill, od 23. do 28. června se uskuteční divadelní festival Provázek na hrad! a 14. července začnou tradiční Letní shakespearovské slavnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám