Hlavní obsah

Specialista na holicí potřeby krade již od osmnácti let

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Notorického zloděje, který v obchodech bral hlavně žiletky a holicí potřeby, dopadli těsně po krádeži ve středu 28. února zlínští policisté a umístili do cely. „Jedenáctkrát soudně trestanému muži ze Zlínska nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

Poslední únorový den krátce po poledni přijala hlídka policistů z obvodního oddělení Zlín oznámení o zloději drogistického zboží, který po krádeži utekl z prodejny v centru města.

„Vzhledem k tomu, že policisté zrovna projížděli ulicí Kvítkovou, vydali se pátrat po lupiči. Zanedlouho spatřili na chodníku pracovníka ostrahy prodejny s jiným mužem. Strážný policistům ukazoval, aby zastavili, a pak jim sdělil, že po krádeži se vydal za zlodějem a venku ho dostihl. Policisté chmatáka zadrželi a umístili do policejní cely. Ukradené zboží vrátili zpět do prodejny,“ popsala událost policejní mluvčí.

Při prověřování události vyšlo najevo, že to rozhodně nebyla první krádež, kterou měl výtečník z obce na Zlínsku na svědomí. Ve stejné prodejně totiž kradl už šest dnů předtím. Předmětem jeho zájmu byly v obou případech pouze předměty určené k holení. Ukradl celkem sedmadvacet balení holicích hlavic a jeden holicí strojek, vše za téměř deset tisíc korun.

Následující den sdělili policisté notorickému zloději ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež. Navíc mu přitížilo, že byl za stejné krádeže totožného zboží potrestán již v loňském roce a je ve zkušební době.

„Zloděj žiletek rozhodně není policistům neznámý. Poprvé stanul před soudem již na prahu dospělosti. Ze svého posledního pobytu ve věznici se vrátil v polovině prosince loňského roku,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám