Hlavní obsah

Soutěž Stejná šance – Zaměstnavatel 2016 zná své vítěze

Novinky, Dagmar Lánská

Stejná šance – Zaměstnavatel 2016 je soutěž pro zaměstnavatele, kteří dávají příležitost zdravotně znevýhodněným lidem a zaměstnávají ve svých firmách na obvyklých pracovních pozicích v běžných podmínkách.

Foto: Dagmar Lánská

Foto vítězů soutěže s týmem Rytmus Liberec, o. p. s.

Článek

Ve čtvrtek 19. května ve 14 hodin proběhlo na Krajském úřadě Libereckého kraje slavnostní vyhlášení výsledků 7. ročníku soutěže Stejná šance – Zaměstnavatel 2016.

Jedná se o prestižní soutěž zaměstnavatelů z Libereckého kraje, kteří lidem se znevýhodněním dávají na otevřeném pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním a tím aktivně přispívají k jejich začleňování do společnosti. Soutěž vyhlásila nezisková organizace Rytmus Liberec, o. p. s. Záštitu nad soutěží převzala Mgr. Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro sociální resort, a Tibor Batthyány, primátor statutárního města Liberec.

„Lidé se zdravotním znevýhodněním mají ztížené podmínky pro získání zaměstnání. Pokud jim ale poskytneme podporu, jsou schopni stát se rovnocennými zaměstnanci a kolegy,“ říká Antónia Dechťarová, ředitelka organizace Rytmus Liberec, o. p. s.

Základní podmínkou nominace do soutěže je zaměstnání na otevřeném trhu práce v běžných firmách, mimo chráněné prostředí. 

Sběr nominací začal 21. března a byl ukončen 30. dubna. Nominovat zaměstnavatele mohla široká veřejnost vyplněním online nominačního listu a prostřednictvím tištěných nominačních listů, které byly distribuovány na vybraných místech v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Jilemnici a Semilech.

Celkem bylo obdrženo 32 nominací na 26 firem. Nominace byly vyhodnoceny pěti člennou odbornou komisí. „Komise hodnotila kromě jiného i typ pracovní smlouvy, zapojení zaměstnance do kolektivu, přizpůsobení pracovních podmínek a další,” uvedla k hodnocení nominačních listů ředitelka organizace Rytmus Liberec Antónia Dechťarová.

Vítězi letošního 7. ročníku se stali: 1. místo: KFC – AmRest, s. r. o., provozovna Liberec, 2. místo: Galaxy Gastro s. r. o. - Restaurace Tankovka Skleník Česká Lípa, 3. místo: Masarykova městská nemocnice Jilemnice.

Organizace Rytmus Liberec, o. p. s., při letošním vyhlášení udělila „Čestné uznání“ firmě: Meki s. r. o. – provozovna NISA Liberec, za příležitosti, které dávají lidem se zdravotním znevýhodněním v běžných pracovních podmínkách.

Soutěž STEJNÁ ŠANCE ZAMĚSTNAVATEL se pořádá pravidelně každé dva roky již od roku 2004. Pokaždé je vyhlášena v krajích ČR, kde působí organizace, které se zabývají podporovaným zaměstnáváním. Kromě Libereckého kraje budou 7. ročník soutěže v letošním roce vyhlašovat také kraje Karlovarský, Ústecký, Středočeský a hlavní město Praha.

Aktuální informace, nominační listy i průběh předchozích ročníků naleznete na internetových stránkách pořádající organizace: www.rytmusliberec.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám