Hlavní obsah

Soutěž pro ostravské děti Nakresli, kolážuj, vyšij a vytvoř zná výsledky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magistrát města Ostravy v rámci projektu Tvoříme nový plán strategického rozvoje města na období let 2017 - 2023 vyhlásil pro děti ze základních škol výtvarnou soutěž Nakresli, kolážuj, vyšij, vytvoř svou představu města, ve kterém žiješ.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 28.6.2016. Vyhlášení výsledků soutěže: nakresli, kolážuj, vyšij vytvoř...

Článek

V zasedací síni Magistrátu města Ostravy, kde zasedají zastupitelé města, se v úterý 28. června sešli žáci základních škol, kteří se umístili na prvním a druhém místě ve zmíněné výtvarné soutěži.

Děti a jejich učitele uvítal primátor města Ostravy Tomáš Macura, který mimo jiné řekl: „Jsme rádi, že jste se do výtvarné soutěže o rozvoji strategie města Ostravy zapojili a svými výtvarnými díly a názory přispěli k budoucímu rozvoji města. Je dobré společně uvažovat, jak by mělo město vypadat za 20 - 30 let, aby se vám v našem městě dobře žilo.”

Jedna z organizátorek soutěže Mgr. Eva Štefková, Ph.D. dětem shrnula historii města jako hornického, hutnického a strojírenského centra republiky až po současnou dobu, kdy je Ostrava považována za jedno z nejzelenějších měst.

V rámci strategického plánu byly osloveny děti ze 13 základních škol v různých obvodech Ostravy. Zapojilo se více než 400 žáků, kteří se jasně vyjádřili, co by chtěli.

Například velký přírodní park, jako třeba Central Park v New Yorku, zábavní park pro velké, něco jako Disneyland, lanovku přes město, možnost půjčení kol k přepravě po městě, safari, v zoo lední medvědy, pandy a tučňáky, delfinárium, mrakodrapy, zajímavé budovy, hip-hopový festival, přístav s lodičkami, mega aquacentrum, louku, kde by se dalo jen tak sednout třeba na piknik, free wifi i MHD, ale také větší kultivovanost, vzdělanost a mírumilovnost ve městě.

Tyto názory děti přetavily pod vedením učitelů do výtvarných děl podle pravidel vyhlášené soutěže. Celkem se sešlo deset výtvarných děl. Organizátoři vyhlásili dvě  věkové kategorie.

Soutěž pro 1. - 4. třídy: Zde zvítězila Základní a mateřská škola MUDr. Emílie Lukášové z Ostravy-Hrabůvky. Ceny za druhé místo si odnesly děti Základní školy U Haldy v Ostravě, Hrabůvce.

Ve věkové kategorii 5. - 7. tříd: zvítězila Základní škola na Bohumínské ulici ve Slezské Ostravě. Druhé místo obsadila Základní a mateřská škola Mitušova 16, Paseky v Ostravě-Hrabůvce.

Školní družstva si za první místa odnesla volné vstupy do Planetária v Ostravě-Porubě a další dárečky. Školy, které se umístily na druhém místě, obdržely volné vstupy na Slezskoostravský hrad a další dárky.

Reklama

Výběr článků

Načítám