Hlavní obsah

Sourozenci Ulrychovi přijeli do nemocnice zlepšit pacientům náladu

Novinky, Jiří Smutný

Hana a Petr Ulrychovi společně s houslistkou skupiny Javory Kateřinou Štruncovou ve středu 9. března zavítali opět po roce do Masarykova onkologického ústavu v Brně, aby společně zahráli a zazpívali nemocným.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Není mnoho významných zpěváků a muzikantů, kteří jsou ochotni přijet, kdykoli jsou o to požádáni, a svým vystoupením zpříjemnit pacientům jejich pobyt v nemocnici. A bez nároku na honorář. Sourozenci Ulrychovi k nim patří, jejich vystoupení v MOÚ bylo v pořadí již osmé.

Hodinový koncert představoval průřez celou více než padesátiletou érou společného veřejného vystupování. Zazněly písně z různých období, například Nechoď do kláštera, Putovali hudci, Javory, Ideál, Jízda králů, Malé zrnko písku nebo Blázni v dešti.

Koncertem provázel a písně uváděl Petr Ulrych. Pobavil mimo jiné historkou o setkání s asi šedesátiletou paní v supermarketu, která ho oslovila ve frontě před pokladnou, a v souvislosti s písní Blázni v dešti mu prozradila: „To je prosím hymna našeho turistického kroužku!“

Zájem o koncert byl zcela mimořádný a diváci obsadili nejen všechna místa k sezení, ale i schody do třetího parta i ochoz a mnozí museli stát. A co píseň, to mohutný aplaus. V závěru jim byla odměnou píseň navíc. Byla to Modlitba, kterou složil a otextoval Petr Ulrych na motivy básně Jana Skácela.

Reklama

Výběr článků

Načítám