Hlavní obsah

Soubornou výstavu prací světově proslulého architekta Josefa Pleskota hostí Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě je od soboty 1. prosince k vidění souborná výstava světově proslulého architekta Josefa Pleskota nazvaná Cesta. Výstava byla zahájena vernisáží v multifunkční hale Gong, kterou moderoval Ing. Jan Světlík, generální ředitel Vítkovice a. s.

Foto: Josef Zajíc

Zahájení vernisáže. Vpředu zleva: Jan Světlík, Josef Pleskot se svým týmem AP Atelieru. 1.12.2012

Článek

"Podle všeobecných měřítek se architekt opravdu stává architektem po padesátce," řekl úvodem Jan Světlík. "Josefu Pleskotovi bude v pondělí šedesát a zde v multifunkční hale Gong si můžete prohlédnout desetiletou práci pana architekta. Uvidíte, jak tvořil, jak měnil tvář Dolní oblasti Vítkovic. Uvidíte jeho plány, návrhy, skici a modely této multifunkční haly, která vznikla z bývalého plynojemu. My všichni, právě teď, stojíme v jeho hotovém modelu v měřítku 1:1," dodal Jan Světlík.

O životě a díle Josefa Pleskota, který se narodil 3. prosince 1952 v Písku, promluvil kurátor výstavy Pavel Brunclík a spolu s Janem Světlíkem a Josefem Pleskotem pokřtili výpravný katalog, který byl u příležitosti výstavy vydán.

Josef Pleskot, který k zahájení výstavy pozval celý svůj pracovní tým AP ATELIERU, konstatoval, že jeho práce nekončí a už vůbec nekončí práce na výstavbě a rozvoji Dolní oblasti Vítkovice. Architekt připomněl postupnou změnu Trojhalí a přípravu na výstavbě nové restaurace na Landeku.

Po slavnostních projevech se otevřely brány výstavních místností v přízemí multifunkční haly Gong a návštěvníci se mohli seznámit s prací architekta Josefa Pleskota a jeho ateliéru. Mezi návštěvníky se objevily osobnosti kultury, výtvarného umění a politické reprezentace. Mezi jinými i mecenáška umění Meda Mládková.

Výstava Josef Pleskot - Cesta v multifunkční hale Gong je otevřena denně od 10 do 18 hodin až do 29. března 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám