Hlavní obsah

Sokolovští karatisté se na mistrovství Evropy neztratili

Novinky, Pavel Reichard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile přivezli sokolovští karatisté z mistrovství Evropy, které probíhalo od 11. do 15. června v italské Veroně. Navázali tak na předchozí úspěchy na světovém šampionátu.

Foto: SKP Unitop Sokolov

Daniel Pekuniak (vlevo) vybojoval v kategorii kumite týmů bronz.

Článek

Výsledky jsou o to cennější, že ve družstvu SKP UNITOP Sokolov byli také zástupci nové, nastupující generace.

„Aktivní závodnickou kariéru sice opustil několikanásobný mistr světa Jiří Jirásek, ale naši mladí závodníci ukázali, že si vychoval zdatné nástupce,“ konstatoval český reprezentant a několikanásobný světový i evropský medailista Daniel Krhut. „V českém reprezentačním družstvu měl sokolovský oddíl hned šest zástupců. A v konkurenci 1572 z dvaceti sedmi zemí se rozhodně neztratili,“ dodal.

První do bojů zasáhl nejstarší zástupce oddílu Daniel v kategorii kumite týmů. „Český tým se dobře rozjel, ale slibný začátek mu překazil nepochopitelný pořadatelský zkrat, kdy v polovině turnaje došlo k zastavení všech bojů, a přišel na řadu slavnostní nástup všech závodníků,“ popsal Daniel první den mistrovských soubojů. „Po hodinovém veselení čekalo na naše borce pokračování turnaje, kdy nastoupili semifinálový boj se závodníky ze Skotska. Tento souboj náš tým prohrál 3:2 a získal tak pro Českou republiku třetí místo.“

O další bronz se v dětské kategorii postarala při svém prvním mezinárodním startu Natálie Žippaiová. Kadeti Tereza Jůnová a Richard Schmid stejně jako v seniorské kategorii Vladimír Vrabec vybojovali shodně osmá místa.

Jako poslední bojoval v seniorské kategorii Daniel Krhut, který až ve finále nestačil na svého rumunského soupeře a skončil na druhém místě. Také díky vynikajícím výsledkům sokolovských karatistů se družstvo České republiky umístilo na devátém místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám