Hlavní obsah

Sokol Dobříš láká na rope skipping i badminton

Novinky, Daniela Raušová

Sokol Dobříš zahájil na podzim loňského roku nová cvičení, čímž rozšířil svoji nabídku sportů, kterým se zde můžete věnovat. Hlavním tahákem je moderní kondiční cvičení s využitím jednoho z nejjednodušších cvičebních nářadí – švihadla.

Foto: Nikola Bláhová

Cvičenky rope skippingu ze Sokola Dobříš na XV. Všesokolském sletu

Článek

Tzv. rope skiiping je rytmické skákání přes švihadlo na hudbu. V USA velmi rozšířený sport, který jste i u nás mohli vidět třeba na loňském závěrečném vystoupení na XV. Všesokolském sletu. Od září loňského roku se rope skippingu mohou zájemci věnovat i v Dobříši.

Na výběr mají ze dvou možností – buď kondiční rope skipping zaměřený zejména na dobrou fyzickou kondici (pro dorost a dospělé – každé pondělí od 18 do 19 hodin), nebo rope skipping zaměřený na skladby a budoucí vystoupení a soutěže (pro dorost a dospělé – každou neděli od 18.30 do 20 hodin). Pro žákyně je pak připravena hodina rope skippingu každý čtvrtek od 15 do 16 hodin.

Podzimní novinkou je i badminton, ten si lze do sálu Sokolovny Dobříš přijít zahrát každou neděli mezi 8. až 11. hodinou, nebo ve čtvrtek od 20 hodin.

Kromě zmíněných „sportovních novinek“ nabízí Sokol Dobříš i další sporty zejména florbal (žactvo, muži i oddíl žen), kick-box, volejbal či nohejbal.

Reklama

Výběr článků

Načítám