Hlavní obsah

Šofér se skladníkem okrádali firmu, teď jim hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Škodu za půl miliónu korun způsobili firmě z Valašského Meziříčí dva muži, kteří zosnovali plán krádeže hodnotných přepravních boxů. Jejich záměr jim vycházel od loňského července do listopadu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Sedmatřicetiletý muž z Valašského Meziříčí a jeho třiačtyřicetiletý komplic z Valašskomeziříčska si na začátku března vyslechli obvinění z trestného činu krádež ve formě spolupachatelství. Za tento trestný čin jim hrozí až osmileté vězení. Kriminalisté nadále na případu pracují,“ informoval ve středu 14. března policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Ve firmě z Valašského Meziříčí se během druhého pololetí loňského roku ztrácelo nebývalé množství typizovaných kovových přepravních boxů. Vedení společnosti se proto obrátilo na policii. Kriminalisté stáli před nelehkým úkolem zjistit, jak a kam tyto boxy zmizely.

„Po několikatýdenní práci přišli věci na kloub. Boxy mizely při přepravě, kdy se vracely prázdné do mateřského podniku. Zjistili, že na krádežích spolupracuje autodopravce se skladníkem. Oba muže na konci února zadrželi,“ řekl policejní mluvič.

Sedmatřicetiletý muž zajišťoval přepravu boxů s materiálem z Valašského Meziříčí do firmy v okrese Nový Jičín. Prázdné boxy potom po určité době převážel nazpět. Této situace využil a domluvil se se svým dlouholetým kamarádem pracujícím na pozici skladníka firmy ve Valašském Meziříčí.

„Při převozu prázdných boxů se přepravce zastavil ve výkupu těchto boxů a určitou část, kterou si předem domluvili, prodal po osmi stech korunách za kus. Další část úkolu už spočívala na skladníkovi, jenž při příjezdu kamaráda do mateřské firmy zařídil, že počet dopravených boxů se shodoval s počtem přijatých k přepravě. Celkem tak zmizelo několik set boxů a škoda přesáhla půl miliónu korun,“ vysvětlil Vladislav Malcharczik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám