Hlavní obsah

Sobotní závod běžců na lyžích v Ostravě hlásí: vše připraveno

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 15. února se uskuteční 8. ročník běžeckého závodu na lyžích City Cross Sprint 2020 v Ostravě-Dolních Vítkovicích. Trať povede okolo multifunkční auly Gong. Pořadatelé pod vedením ředitele Seven Days Agency Martina Kráčalíka připravili špičkový sportovní i doprovodný program.

Foto: Josef Zajíc

Na informační schůzce 14.2.2020 se představil vítěz z roku 2017- Phillip Bellinhgham, Austrálie, Dušan Kožíšek- ČR a Pavel Klisz, Polsko.

Článek

Populární běžecký závod, který je určený mimo profesionálů také široké veřenosti se v Dolních Vítkovicích (DOV) uskuteční již po osmé. V žádném z předchozích ročníků se však nemuseli pořadatelé vypořádat s tak nepříznivými podmínkami jako letos, kdy je v zimním období nezvyklé teplo.

„Letošní extrémně teplá zima nám připravila nejen dostatek stresových situací, ale nespočet nových vrásek na čele. Zasněžovací techniku jsme nemohli použít.  Abychom zachránili letošní ročník, obrátili jsme se na blízké lyžařské areály v čele se Skiareálem Bílá a obcí Bílá s prosbou o pomoc se zajištěním lepší techniky pro zasněžování a lepší logistiku pro výrobu sněhu. Díky tomu se nám tento závod podaří uskutečnit a já věřím, že bude skvělý,” řekl při informační schůzce 14.2. Martin Kráčalík

Schůzky se zúčastnili zástupci profesionálních závodníků. Z Austrálie se prezentoval Phillip Bellingham, téměř "domácí" Pavel Klisz z Polska. Na minulé ročníky zavzpomínal trojnásobný vítěz závodu City Cross Sprintu v DOV Dušan Kožíšek. Všichni se na závod na extrémně krátké trati těší.

„Dráha má 350 metrů s jedním kopcem a obrátkou. V kvalifikaci pojedou závodníci dva okruhy. V dalším závodě od osmifinále až po finále při televizním přenosu pojedou čtyři okruhy. Obrátka bude za mostem. Technicky to bude náročný a pro diváky atraktivní závod,” uvedl Martin Kráčalík.

Podle zkušeností z předchozích sedmi let jsou lyžařské běžecké závody City Cross Sprint pořádané v centru Ostravy pod vysokými pecemi hodně navštěvovány. I v letošním roce to pravděpodobně nebude jiné. Ti, co přijdou, se pochopitelně nebudou bavit jen u závodních tratí. Kromě běžeckého klání pořadatelé připravili také atraktivní doprovodný program, který zaujme nejen dospělé, ale i děti.

Pod hlavičkou RedBull předvede exhibiční jízdy biketriatlonista, trojnásobný mistr světa Petr Kraus. Chybět nebude ani laserová biatlonová střelnice, která bude k dispozici návštěvníkům od 11.00 hodin. Malým návštěvníkům se budou věnovat členové Cirkusu trochu jinak. Pro zájemce připraví workshopy, které budou probíhat celý den.

„Diváci si budou moci zaběhat na "suchu". Pro ně jsme připravili lyžařský běžecký trenažer. Uběhnuté metry přeměníme na finanční příspěvek pro Sportovní klub neslýšících SSK Vítkovice,” sdělil Vladislav Sobol, tiskový mluvčí Skupiny ČEZ.

Program začne v sobotu 15. února v 11.00 hodin otevřením biatlonové laserové střelnice. Ve 13.20 budou zahájeny dětské závody. V 15.00 bude na programu exhibice biketrialisty Petra Krause a bubenická show Wild Sticks. Diváci se mohou rovněž těšit na parašutistické seskoky Dukly Prostějov a Compact Skydive v 15.10 hodin.

Hlavní závody budou zahájeny v 16.45 hodin, kdy proběhne defilé vlajek zúčastněných států - a pak půjde to tuhého.

17.05 - Čtvrtfinále - City Cross Sprint - dospělí

17.30 - Semifinále - dospělí

18.10 - Finále - dospělí

18.25 - Vyhlášení výsledků

18.40 - Ohňostroj

Další informace: www.citysprint.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám