Hlavní obsah

Sobotní jarmark ve Svitávce předvedl tradiční řemesla i bohatý doprovodný program

Novinky, Marta Bednářová

Každoroční jarmark tradičních řemesel se uskutečnil v sobotu 2. září v parku ve Svitávce. Návštěvníci si zde mohli zakoupit řemeslné výrobky, občerstvit se v některém z mnoha stánků a podívat se na bohatý doprovodný program. Akcí hosty provázel moderátor Jarek Hemala z rádia Krokodýl.

Foto: Marta Bednářová

Vystoupení Pavla Callty.

Článek

Jedním ze dvou hlavních hostů jarmarku byl zpěvák Pavel Callta, který ve Svitávce roztančil všechny přihlížející. „Přijela jsem před chvílí, jsem tu jen kvůli koncertu Pavla Callty. Mám ráda jeho písničky a na živo jsem ho vystupovat ještě neviděla, je to paráda,“ okomentovala dění Michaela Rozsívalová.

Během zpěvákova hodinového vystoupení se celým parkem nesla veselá atmosféra, která pokračovala i během Pavlovy krátké autogramiády. „Lidé jsou úžasní, takovou atmosféru si při svém vystoupení přeje každý. Upřímně doufám, že tu nejsme naposledy,“ vyjádřil se ke koncertu Petr Letfus, road manager Pavla.

Po koncertu následovala autogramiáda, která se nesla v poněkud ukvapeném duchu. To ale fanouškům nevadilo, protože i přes časovou tíseň věnoval Pavel podpis každému, kdo o něj požádal. „Dnes máme celkem tři vystoupení, což je časově náročné. Je nám líto, že musíme tak rychle odjet, ale čeká nás ještě vystoupení v Praze s Leošem Marešem,“ dodal Petr Letfus.

Podle jednoho z organizátorů, Štěpána Hanáka, je Svitávecký jarmark akce, která má specifické kouzlo. „Je to úžasné, ti lidi, ta atmosféra, spolupráce a organizace. Tady se nikdy nesetkáme s žádným problémem a je to pro nás čest, že tu můžeme být,“ vyjádřil se Štěpán Hanák.

Ti z návštěvníků, kteří se na akci zdrželi celý den, mohli krásnou sobotu zakončit taneční zábavou se skupinou Prorock. Jarmark tradičních řemesel ve Svitávce se koná každoročně každou první sobotu v září. 

Reklama

Výběr článků

Načítám