Hlavní obsah

Sníh zastavil kamiony a vlaky i na Zlínsku

Novinky, Jan Močarník

Varování meteorologů se vyplnilo a Česko zasáhlo v noci na středu husté sněžení, což způsobilo problémy především v dopravě. Kamiony blokují silnice, řada dopravních nehod, stojí i železniční tratě. Týká se to i Zlínska.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nehoda na silnici mezi Březnicí a Zlínem.

Článek

„Hasiči byli opakovaně žádáni o pomoc po četných dopravních nehodách a haváriích. Větší množství událostí v dopravě se však obešlo bez účasti záchranářů,“ informoval mluvčí Zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Přesto na mnoha místech nehody komplikovaly dopravu natolik, že hasiči museli vyjet do terénu. Nehody blokovaly dopravu například v Kvítkovicích, Brumově, Pačlavicích, Jablůnce...

Kolem půl osmé hodiny ráno vyjížděla jednotka hasičů ze Zlína k nehodě osobního auta mezi obcí Březnice a Zlínem. „Řidička havarovala na zasněžené vozovce mimo komunikaci, kde se převrátila na bok. Sama se také z vraku dostala ven a nebylo nutné ji vyprošťovat. Vozidlo bylo zajištěno proti případnému požáru a úniku provozních kapalin,“ doplnil Mitáček. Doprava byla řízena kyvadlově hlídkou policie.

Kvůli sněhové kalamitě jsou problémy i na železnici, kvůli zavátým kolejím musely být uzavřené dvě tratě ve Zlínském kraji: Valašská Polanka – Střelná a Horní Lideč – Valašské Klobouky. Vlaky zde byly nahrazeny autobusy náhradní dopravy.

Další omezení je na silnici I/35 u obce Horní Bečva na Vsetínsku směrem k hraničnímu přechodu Bumbálka. Pro nákladní auta nad 3,5 tuny je silnice zcela uzavřena a osobní auta musí mít sněhové řetězy.

Podle meteorologů bude nadále oblačno až zataženo, občasné sněhové přeháňky, na Valašsku a v Bílých Karpatech i trvalejší sněžení. „Zejména ve vyšších polohách hrozí v noci a ve čtvrtek místy tvorba sněhových jazyků nebo závějí. V nižších polohách místy náledí,“ informoval ČHMÚ.

Reklama

Výběr článků

Načítám