Hlavní obsah

Sníh rozhodl, že cesta autem z Mostu do Prahy trvala tři hodiny

Novinky, Petr Oulický

Od středy odpoledne začalo pořádně v Ústeckém kraji sněžit až do čtvrtka ráno. Připadlo zhruba 15 cm nového sněhu a pořádně to zkomplikovalo dopravu. Městská hromadná doprava a lidé směřující ráno ve čtvrtek do práce neměli vůbec žádnou šanci vyjet. Cesta z Mostu do Prahy trvala tři hodniny.

Foto: Petr Oulický

R7 směr Slaný - Praha

Článek

Silničáři měli plné ruce práce. Celou noc se v Ústeckém kraji snažili zprůjezdnit nejdůležitější tahy. Z části se podařilo zprůjezdnit všechny důležité tahy kolem deváté hodiny. Bez zimní výbavy nemělo cenu vůbec vyjet na cestu.

Vydal jsem se na cestu z Mostu směr Praha ( Průhonice ) v 7:00. Teplota se pohybovala kolem -9 st.C a sníh byl opravdu všude. Připadlo kolem 20 cm nového sněhu. Z Most až na nájezd rychlostní silnice R7 u města Slaný byl provoz hustý a nejvíce se dalo jet 30-40 km/h. Tento úsek tedy trval něco okolo 90 minut. Na okrajích silnice byla zapadlá nákladní auta a neměla šanci pokračovat v jízdě.

Od rychlostní silnice R7 u Slaného do Průhonic u Prahy trvala cesta dalších 90 minut. Naštěstí se dalo projet přes nový Pražský okruh. Pražský okruh byl průjezdný. Praha byla kompletně ucpaná na všech příjezdových cestách.

Cesta tedy celkově trvala tři hodiny, dorazil jsem v 10:00. Po cestě bylo vidět hodně dopravních nehod a odstavených nákladních aut.

Odpoledne se situace zlepšila. V Mostě svítí sluníčko a silnice jsou sjízdné. Teplota -7 st. Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám