Hlavní obsah

Sněžnický motoráček bude v sobotu vozit cestující zadarmo

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Města Králíky a Hanušovice a Klub železničních cestovatelů zve na sobotu 9. března všechny milovníky železnice na akci Sněžnický motoráček. Bezplatné svezení po obnovené trati z Dolní Lipky do Hanušovic si zájemci budou moci vychutnat celý den. Na každé stanici je čeká bohatý doprovodný program.

Foto: Klub železničních cestovatelů
Článek

Průvodčí v dobových kostýmech, stylové občerstvení, výstava obrázků či koncert dechového orchestru stejně jako vystoupení věštkyně, flašinetářů či skupiny Kamelot zcela jistě přispějí k dobré náladě návštěvníků.

Původně měla akce sloužit coby nostalgická vzpomínka na trať, zrušenou v roce 2011, teď se změnila na propagační. „Víkendové spoje na obnovené trati využívají hlavně turisté, a to opravdu v hojném počtu. Jde nám o to, aby si na vlaky opět zvykli i místní občané, kteří již na cestování veřejnou dopravou zanevřeli,“ konstatoval starosta Malé Moravy Antonín Marinov.

Pardubický kraj obnovil železniční trat z Dolní Lipky do Hanušovic po četné kritice veřejnosti letos v únoru. Nespokojení lidé poukazovali hlavně na nefunkční autobusovou dopravu, která měla vlaky nahradit. Obnovené motoráky zatím jezdí pouze o víkendech, do budoucna se ale počet spojů zřejmě rozšíří.

Reklama

Výběr článků

Načítám