Hlavní obsah

Smrt na jazyku je nový román Jana Bauera. Knihu představil v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

V Domě knihy LIBREX v Ostravě besedoval se svými příznivci ve středu 11. září spisovatel, publicista a novinář Jan Bauer o své tvorbě a novém historickém románu Smrt na jazyku.

Foto: Josef Zajíc

Dům knihy LIBREX Ostrava. Beseda se spisovatelme Janem Bauerem. 11.9.2013

Článek

Na besedě v Domě knihy LIBREX v Ostravě se sešli ve středu 11. září příznivci spisovatele Jana Bauera, kterého uvedla Veronika Jáhnová, programová manažerka Librexu.

Jan Bauer (1945) v současné době žije na samotě u lesa u Vodňan, kde tvoří a píše. Autor vyprávěl o svém bouřlivém životě, kdy jak sám říká, byl jednou nahoře, jednou dole, ale vždy se zajímal o novinařinu, psaní dokumentárních příběhů a detektivních historických románů.

Svou první knihu napsal v roce 1978 pod názvem Uživí naše planeta lidstvo?, kde se projevily jeho odborné znalosti vystudovaného zemědělského inženýra. V roce 2009 již měl na svém kontě sto vydaných knih a tím se stal nejproduktivnějším spisovatelem České republiky. Ve své tvorbě se věnuje především historickým románům s detektivní zápletkou a literatuře faktu. Některé své romány napsal pod pseudonymem Felix Krumlovský a Vojtěch Fišer.

V historických románech se zabývá dobou Václava IV. a také dobou nejslavnějšího panovníka českých dějin Karla IV. Jeho historické romány Arcibiskupův téměř noční host, Král zvedá meč a Zachraňte krále doplňuje nejnovější historický román Smrt na jazyku - v tajných službách otce vlasti. (MODA 2013).

Po hodinové zajímavé a akční besedě následovala autogramiáda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám