Hlavní obsah

Služby pro návštěvníky Kadaně rozšířila půjčovna kol

Novinky, Václav Vlasák

Kdo přijel do královského města na Ohři bez kola a zlákají ho místní cyklotrasy, může na ně vyrazit na zapůjčeném kole. A třeba s celou rodinou.

Foto: Václav Vlasák

V Kadani již není problém si půjčit kolo a vyrazit na výlet.

Článek

Od května si turisté i další zájemci mohou v Kadani půjčit kolo a vyrazit na výlet po městě nebo do okolí. Tuto službu zajišťuje Turistické informační centrum Kadaň.

V půjčovně je pro zájemce přichystáno šest kol včetně potřebného vybavení. Jak pro dospělé, tak pro děti. Kola i helmy, zdobí logo města. „Museli jsme kvůli tomu upravit provozní dobu informačního centra,“ konstatoval starosta města Jiří Kulhánek.

Základní cena půjčovného jízdního kola pro dospělé je 100 Kč na 4 hodiny, 200 Kč na celý den a za 700 Kč si můžete půjčit kolo na celý týden. Vratná záloha je 1000 Kč. V případě dětského kola jsou sazby poloviční.

V Turistickém informačním centru Kadaň ale dobře tu ale poslouží i lidem, kteří již přijedou do města na kole a chtějí se jít podívat po městě, ale nemají si kam dát kolo, nebo mají velký batoh. Mohou využít dalších nabízené služby infocentra a tou je úschovna jízdních kol a zavazadel. Kola jsou hlídaná kamerovým systémem v uzamčených prostorách budovy. Tato služba je zdarma a nabízí ji zde celoročně.

Kadaňské infocentrum je otevřeno během letní sezony od 1. dubna do 31. října v pondělí a středu od 8.00 do 17.00 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8.00 do 16.00 hodin, v pátek od 8.00 do 16.30 hodin a v sobotu a v neděli od 8.30 do 17.00 hodin.

Obavu, že nebudete mít v Kadani kam na kole vyrazit, mít nemusíte. Podpora cyklistické dopravě trvá ve městě již řadu let. Je plánovitá s jasnou vizí do budoucna. Není to jen podpora výstavy cyklostezek, ale také postupné budování cyklistické infrastruktury uvnitř města. V infocentru vám navíc rádi poradí, kde v okolí najdete turistické zajímavosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám