Hlavní obsah

Slovensko láká na termály – ze sjezdovky do bazénu

Novinky, Vratislav Konečný

Termální lázně jsou velkou devízou, kterou se Slováci snaží co nejvíce zpeněžit. Zejména v liptovské oblasti si můžete přes den výborně zalyžovat, poté odložit těžkou výstroj a jít si zrelaxovat tělo do některého z mnoha bazénů. Svaly vám pookřejí a pak hurá na borovičku.

Foto: Vratislav Konečný

Nízké Tatry, nová lanovka, upravené sjezdovky

Článek

Bešeňová je fenomén

Billboardy zvoucí do lyžařských středisek a k návštěvě Bešeňové, krom obvyklých lákajících na cokoli, zahušťují okolí silnic, čím více se k Liptovu blížíte. Vypadá to, že kdo se nevykoupe v termálu, je ztracený hříšník. Nejen kvůli zdraví, ale oběživo musí obíhat. Pravdou je, že zaplavat si po lyžovačce nebo si dopřát wellness, je lepší než si napustit vanu.

Svahy Nízkých Tater nabízejí kvalitní sjezdovky. V poslední době se mnohé zlepšilo, resorty si vzaly příklady ze zahraničí, Bešeňovou využívají lyžníci vracející se ze sjezdovek v Jasné, Donovalech, Skiparku Ružomberok nebo Vrátné. Nabízejí společné skipasy, různé slevy, zkrátka se snaží. Občas to trochu drhne s personálem v restauracích nebo ve službách.

Bazény v Bešeňové jsou většinou dost obsazené, hezké je večerní koupání, kdy je to sice mírně kýčovitě, ale příjemné. Nejteplejší z osmi bazénů má 39 stupňů. Občas se z páry nad bazénem vyloupne nějaký zaklesnutě zamilovaný páreček, mají tu vyhřívanou zašívárnu.

Kousek od Bešeňové je obří areál Tatralandia. Sem jezdí kvůli atrakcím především rodiny, tobogany jsou bombastické, celkově je to hodně monstrózní.

Na Oravici sjedete téměř do bazénu

Meander park Oravica leží na slovensko-polských hranicích. Ve stále větší míře ho navštěvují Poláci.

Aquapark má umělé vlnobití, vnitřní a vnější bazény, léčivou termální vodu, solidní wellnessové zázemí. Pro Čechy je trochu z ruky, ale z moravskoslezského regionu bylo na parkovišti na vozech značek dost.

Našinec ale raději zamíří do Rakouska nebo do Bavor. Služby jsou na vyšší úrovni, propracované zázemí do detailu. Ovšem pro značnou část populace jsou to jazykové bariéry v našem okolí, která nás na Slovensko táhnou. 

Kontakty

info@meanderpark.com

besenova-thermalpark.com  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám