Hlavní obsah

Slovácké léto 2018 skončilo, tahákem byl Cristovao a Super Cup

Novinky, Petra Kučerová

Hudebně-sportovní festival Slovácké léto vstoupil do 2. dekády úspěšně. Počasí v Uherském Hradišti přálo sportovcům i kapelám a jako trefa do černého se ukázaly i novinky programu. Největší zájem byl o koncert Bena Cristovaa a ze sportů se divácky nejatraktivnějším stal beachvolejbalový Super Cup.

Foto: Kateřina Nosková

Ben Cristovao zcela zaplnil Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti.

Článek

Úspěšné novinky

Hojně navštívený byl dětský den s kouzelníkem Jirkou Hadašem a Sběrnými surovinami UH v pátek 29. června, který festival zahájil o půl dne dřív, než bylo dosud obvyklé.

Po loňské Žhavé 5 a Žhavé 10 se letos poprvé mohli běžci zapojit i do Žhavé 21, tedy půlmaratonu, a tuto možnost využilo 69 běžců. „Žhavou pětku si zaběhlo 58 a Žhavou desítku přesně 70 statečných,“ doplnila výsledky organizátorka Běhu Slováckého léta Markéta Hrdinová.

Velkému zájmu veřejnosti se těšil závod Strongmanů, kde 14 siláků předvádělo poutavé disciplíny, jako je převracení téměř půltunové pneumatiky, tažení saní o váze 315 kilogramů a podobně. Divácky atraktivní se ukázala být také boxerská exhibice.

Prémiová zóna

Letos poprvé vyzkoušeli organizátoři Slováckého léta takzvanou prémiovou zónu přímo pod Adell Stage, na které probíhaly hlavní večerní koncerty. Za symbolické vstupné mohli zájemci mít své hvězdy doslova na dosah. Setkala se s kladnými i zápornými reakcemi.

„Tato služba je zcela běžná u většiny koncertů. Věříme, že se nám v dalším ročníku podaří vychytat nedostatky a diváci se naučí prémiovou zónu využívat. Zájem o ni byl především u některých koncertů, odmítat jsme nakonec museli zájemce o prémiovou zónu například u koncertu Bena Cristovaa,“ říká organizátor festivalu Marek Pochylý.

Špičkový sport

Slovácké léto opět do historického centra Uherského Hradiště přineslo několik sportovních turnajů. Kromě plážové házené, plážového fotbalu nebo pétanque to byl především beachvolejbal. Tradiční turnaje Adell Open nebo Adell Night doplnil už podruhé Super Cup – jeden ze čtyř turnajů nejprestižnější volejbalové série. Finále v neděli odpoledne stejně jako vloni zprostředkovala divákům v přímém přenosu ČT sport.

V průběhu festivalu měli organizátoři příjemnou povinnost předat čestné uznání Krajského volejbalového svazu za významný přínos rozvoji volejbalu Miroslavu Vycudilíkovi, dlouholetému členu Rady Asociace beachvolejbalu a trenérovi a manažerovi kadetek a juniorek Slovácké Slávie. Miroslav Vycudilík stál i u zrodu Slováckého léta. 

Doprovodný program

Fashion Show, Afro-Cuban Patry, folklorní večer a divadelní představení Normální debil – tyto placené doprovodné programy mohli navštívit diváci Slováckého léta na Jezuitské koleji a v Redutě. Všechny se setkaly s velmi příjemným ohlasem veřejnosti.

Úsměv pro Tebe

Hned v první den festivalu předali organizátoři šeky v celkové hodnotě 50 tisíc korun z Benefice Slováckého léta, a to Diakonii ČCE – středisku CESTA Uherské Hradiště (20 000), Domovu pro osoby se zdravotním postižením Medlovice (20 000) a Uherskohradišťské nemocnici (10 000). Zároveň představili nový benefiční projekt Úsměv pro Tebe.

„Lidé si na webu www.usmevprotebe.cz můžou koupit plyšáka a poslat ho dál. Tímto způsobem chceme šířit úsměv a radost po celé republice a zároveň tak získat další finanční prostředky na benefici,“ vysvětluje Marek Pochylý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám