Hlavní obsah

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti usiluje o zápis do České knihy rekordů

Novinky, Robert Rohál

Slovácké divadlo oslavilo v sobotu 10. října 70. narozeniny. Hosté vzpomínali na osobnosti, které scénou prošly, herci za doprovodu orchestru zpívali skladby z jejich nejslavnějších hudebních titulů. Ředitel Michal Zetel pak představil heslo kampaně k příštímu předplatnému.

Foto: archiv Slovácké divadlo

Také veleúspěšné představení Rychlé šípy bylo součástí sobotního programu.

Článek

Heslo kampaně k předplatnému na příští rok zní "Jsme první. Společně do knihy rekordů." Co všechno se pod ním skrývá?

„Slovácké divadlo se chlubí velkou přízní diváků, ale oficiálně jsme ji nikdy nezaznamenali,” říká herec a mluvčí divadla Josef Kubáník s tím, že právě to je přimělo kontaktovat zástupce agentury Dobrý den s dotazem, zda by slovácká scéna mohla být zapsána do České knihy rekordů jako činoherní divadlo s největším počtem předplatitelů.

V agentuře Dobrý den byli nápadem tak nadšení, že v sobotu do Hradiště vyslali svého zástupce Miroslava Marka, aby pokus o zápis oficiálně odstartoval.

„Heslo Jsme první ale nedokazuje jen ke zmiňovanému rekordu. Slovácké divadlo jako první příští rok uvede hned dva tituly, a to včetně slavného crazy muzikálu Hra o pyžama, jako první pro diváky chystáme zajímavé doprovodné akce,” vysvětlil další významy hesla ředitel Michal Zetel, který jako první nastudoval hru Autista, která se s úspěchem ve Slováckém divadle hraje od konce června.

Zápis do České knihy rekordů svým kolegům přeje i jejich bývalý ředitel Igor Stránský, jenž drží prvenství jako nejdéle sloužící porevoluční ředitel v českých divadlech. V čele slovácké scény stál 25 let. Stránský se ihned po vyhlášení pokusu přihlásil a zakoupil si předplatné na příští rok s pořadovým číslem 0001. Samotný rekord bude zapsán poté, pokud se divadelníkům do začátku února podaří překonat hranici 8000 předplatitelů.

„Poslední tři roky k nám osm tisíc předplatitelů přichází, a tak by to mohlo dobře dopadnout i tentokrát,” přeje si Josef Kubáník, ale rozhodně to s kolegy nebere jako samozřejmost.

„S každou novou premiérou jdeme před diváky s kůží na trh. Pokud se k nám vrátí, je to znamení, že jsme práci odvedli dobře. Ale ani tak nemůžeme být sami se sebou spokojeni, to by byla cesta dolů. O přízeň publika musíme pořád bojovat,” říká herec a připomíná, že předplatné je možné pořídit online na divadelním webu, nebo osobně přímo v divadle.

Co Slovácké divadlo uvede v roce 2016:

Zlatý drak: Tragikomedie z prostředí čínsko-vietnamsko-thajské restaurace Zlatý drak. Co se dá zažít s pěticí nelegálně zaměstnaných Číňanů?

Bez roucha: Bláznivá komedie z divadelního prostředí, u které nebudou mít diváci ani chvíli na nadechnutí. Jedna z nejúspěšnějších komedií vůbec.

Nepřítel lidu: Slavné psychologické drama o jednom lékaři a jeho osudovém rozhodnutí. Filmoví fanoušci příběh znají s hvězdným Stevem McQueenem.

Zátiší s Datlem: Nevšední příběh o poněkud neobvyklé lásce. A všemu, co se v ní odehrává, vévodí základní otázka: jak dosáhnout toho, aby láska vydržela?

Hra o pyžama: Světoznámý americký crazy muzikál odehrávající se v továrně na pyžama. Slovácké divadlo jej uvede jako první v Česku.

Vojnarka: Česká klasika v provedení bývalého ředitele Igora Stránského, jenž už několikrát prokázal, jak jsou mu podobná témata blízká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám