Hlavní obsah

Slovácká Noc divadel se protáhla do čtyř do rána

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Třiaosmdesátá repríza komedie Nájemníci, originální lekce divadelní režie od Zdeňka Duška, exkurze po zákulisí, hudba, step, pomazánky z herecké kuchyně a ochotní herci na každém kroku. Tak vypadala sobotní Noc divadel uherskohradišťské scény. Živo bylo až do čtyř do rána.

Foto: Slovácké divadlo

Sobotní Noc divadel se ve Slováckém divadle vydařila. Uprostřed s hodinami ředitel divadla Michal Zetel.

Článek

„Noc divadel se v sobotu 18. listopadu konala už popáté a letos jsme si na ní dali opravdu záležet. Jsem pyšný na mé kolegy, kteří se večera zhostili s chutí a obrovskou energií,” uvedl ředitel Slováckého divadla Michal Zetel a vyjmenoval, co pro diváky v sobotu večer s kolegy připravili.

„Kromě samotného představení úspěšné komedie Nájemníci publiku režisér Zdeněk Dušek předvedl, jak inscenace vznikala, a na vlastní kůži si to mohli vyzkoušet i sami diváci. U následných exkurzí, kterými prováděli naši herci, nechyběly ani další profese a návštěvníci se tak dozvěděli, co přesně dělá inspicient, komu musí nejčastěji napovídat nápověda, jak se vyrábějí rekvizity, čím se v maskérně lepí vousy, jak vznikají kostýmy a mnoho dalšího. Přímo s držitelem muzikálové Thálie Tomášem Šulajem si pak mohli diváci v nahrávacím studiu natočit sbor do slavné semaforské Babety, vzápětí si také zkusili pracovat s reflektory a zjistili, co obnáší práce dramaturga.”         

V závěru jim pak tajemnice prozradila, co musí hlídat při tvorbě programu a ve finále se s každým v ředitelně Michal Zetel pozdravil. K tomu stále ve foyer hrála živá hudba, herci stepovali, nabízeli pomazánky z vlastní kuchyně, fotili se s diváky a odpovídali na všemožné otázky. Vše divadelníci průběžně vysílali na divadelní facebook, takže u akce mohli být i ti, kteří na večer nesehnali vstupenky. Sledovanost se vyšplhala přes deset tisíc.

„Byla to úžasná noc plná zážitků se skvělými a přátelským lidmi, na kterých je vidět, že divadlo dělají s nadšením,” prohlásila například Anna Lenhartová, která se pozoruhodné události také zúčastnila.            

„S diváky jsme vydrželi až do čtyř hodin do rána a myslím, že jsme se stali rekordmany v republice. Říkali jsme si, že když má jít o Noc divadel, tak ať je pořádně dlouhá,” dodal ředitel Michal Zetel a slíbil, že divadelníci budou v podobných akcích pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám