Hlavní obsah

Slováci se na cestovním veletrhu snažili přilákat klientelu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2011 na pražském Výstavišti bylo k vidění leccos. Samozřejmě země i destinace nabízely ty nejlepší produkty, aby přilákaly turisty právě k nim. Slevy, různé balíčky, jen k nám, kliente, přijeď.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Ne každý touží po moři, zvláště po posledních událostech hlavně na africkém kontinentě. Proto byl velký zájem o domácí rekreaci, hodně táhnou wellness pobyty, dobré cyklostezky, a hlavně zázemí při pobytech.

Přitáhnout se naši klientelu snaží i okolní státy, nemusí se jezdit daleko, abyste si o dovolené užili. Protáhl jsem se kolem autogramiády Dana Nekonečného a Josefa Vojtka a zamířil k expozici Slovenské republiky. Slováci dělají všemožné, aby přitáhli své nejbližší sousedy, regiony se předhánějí v nabídkách, spojují jednotlivé destinace v různé slevové balíčky na všemožné akce, dříve často téměř zapadlé oblasti se snaží přilákat návštěvníky.

Je otázkou, zda se předváděné podaří také zrealizovat v praxi. Naši turisté si především stěžují na služby a neochotný personál. Východní Slovesko a Košický kraj jsou stále aktivnější, takže turisté neznají už jen Tatry, nebo Fatry. Velkým lákadlem jsou stále termální lázně a koupaliště, po výletech a túrách jedinečná záležitost na zrekreování.

Velmi atraktivní se stává oblast Slovenských Beskyd, s přechodem na polskou část, například v okolí Humenného. Putování po poloninách je naprostý balzám na nervy, kolikrát kromě pastevce nepotkáte za celý den živáčka a krajina je tu nádherná. Škoda že se vytratila z cílů vodní plocha Zemplínské šíravy, dříve častý cíl turistů, o Oravu a západní Tatry je naproti tomu stále větší zájem.  

Nový slovenský národní nápoj?

Kromě nabízených destinací mě zaujala nabízená destilace, firma Karloff tvrdí, že nabízí novodobý slovenský národní nápoj Tatratea. Asi nejsou daleko od pravdy. Ovocné destiláty jsou mimořádně jemné a mysl rozjasňující, alespoň mně bylo po ochutnání několika odlivek 72procentního Tatratea Zbojnického jasné vše. Začíná se na 32procentním citronovém. Goralský má 62 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám