Hlavní obsah

Šli bílou vlčí stopou, opékali párky a těšilo je, že jarnímu pochodu přálo počasí

Novinky, Martina Sihelská

Na bílou sobotu se pravidelně koná černošínský jarní výšlap pod názvem Bílou vlčí stopou. Název někdy svádí k myšlence, že se turisté vydají sněhovou nadílkou za vlky, ale název je odvozen právě od Bílé soboty a regionu pod Vlčí Horou.

Foto: Martina Sihelská

V Černošíně se konal tradiční velikonoční výšlap pod názvem Bílou vlčí stopou. Trasa měla 10 kilometrů.

Článek

Trasa se dříve obměňovala, ale poslední roky zůstává stejná, jde o deset kilometrů kolem Dravic a Lhoty. Důvod je jednoduchý, jde o pěknou zpevněnou cestu, díky níž se mohou zúčastnit i rodiny s kočárky a koly.

„Letos se registrovalo přes sedm desítek turistů a zhruba dalších dvacet lidí šlo bez registrace. V půli cesty na každého čekalo občerstvení, lidé si mohli opéci párky na ohništi a posedět. Zpočátku jsme se obávali počasí, předpověď hlásila chladno a déšť, ale nakonec bylo ideální, nespadla ani kapka a byla i ideální teplota na pochod,“ uvedl starosta Černošína Miroslav Plincelner.

Právě déšť velmi často zájemce o výlet odradí. „Chodíme každým rokem, ale vloni pršelo a byla zima, tak jsme výšlap vynechali. Ale letos je příjemně. Tato trasa nám vyhovuje, je v rovině, navíc ji dobře známe, protože se tam občas touláme s pejskem. Letos máme i zajímavou pamětní medaili ze dřeva,“ usmívali se manželé Vlasta a Bohumil Ranšovi z Černošína.

Z Tachova přijela také Alena Malá s partou. „Přijali jsme pozvání kamarádky Ivanky z Černošína a jedním dechem musíme říci, že je to krásně připravená akce, trasa přírodou, lesem, vhodná pro všechny včetně kočárků. K tomu navíc bonus příjemného počasí, startovacího gročku, klobásky i kávy na trase. To máte v nohou deset kilometrů hned,“ smály se Alena Malá a její kamarádky z Tachova a Lesné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám