Hlavní obsah

Slezskoostravský hrad v Ostravě si připomíná 8. ročník otevření hradu

Novinky, Josef Zajíc

Ve dnech 2.- 3. června 2012 si připomíná Slezskoostravský hrad již osmý rok od svého otevření. Oslavy jsou na téma Císařsko - královské polní manévry ve Slezsku. Na hradě a v podhradí probíhá od dopoledne do noci zábavný, poučný a veselý program.

Foto: Josef Zajíc

Příprava před manévry.

Článek

V sobotu 2. června se mohli návštěvníci zúčastnit programů na pěti scénách přimo na hradě, ale také v podhradí. Na hradě probíhal kulturní program, zaměřený na dobové události, kroje, písně a tance.

Diváci mohli mimo jiné vidět velmi dobrý hodinový CK Kabaret, který v ucelené a dobové formě předvedl vojenské i civilní písně té doby, které postupně zlidověly.

Na kabaret navázal taneční program Na krásné modré Ostravici pásmem dobových tanců v podání špičkových sólových tanečníků baletu Národního divadla moravskoslezského.

Na hradě i v podhradí byl velmi dobře zásobený jarmark. Ve vojenském táboře se schylovalo k boji a na bojišti v 16 hodin předvedli vojáci ukázku manévrů CK armády Rakouska - Uherska, Pruska a Ruska. Sobotní program pokračoval do 22 hodin. 

V neděli 3. června 2012 program na Slezskoostravském hradě pokračuje od 10 hodin dopoledne a bude ukončen ve 14 hodin ukázkou Manévrů vojsk CK Rakouska - Uherska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám