Hlavní obsah

Slezská zimní liga v orientačním sprintu byla konečně na sněhu

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 14. ledna uspořádal největší ostravský oddíl orientačního běhu SKOB Ostrava šestý závod Slezské zimní ligy. Hlavním organizátorem byl Zdeněk Vývoda, který plnil funkci ředitele závodu, hlavního rozhodčího i stavitelé tratí. A závod se mu podařil.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 14.1.2017 Závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu. Ostrava - Zábřeh. Areál Lékařské fakulty Ostravské univerzity.

Článek

Závod v orientačním sprintu pro muže a ženy všech věkových kategorií, rozdělený do výkonnostních skupin A, B, C se konal v Ostravě-Zábřehu v areálu Lékařské fakulty Ostravské univerzity.

Běhalo se také okolo In-line areálu U Cementárny, Rezidenčních bytů pro seniory a Penzionu Sluníčko pro seniory. Prostor zmapoval Zdeněk Vývoda. Mapu v měřítku 1:3000 zhotovil Tomáš Vavřík.

Prezence 80 závodníků z Ostravy a okolí a také z Polska byla v Restauraci U Stanišů na Hulvátské ulici. Registraci a vyhotovení výsledku zajistil Milan Binčík z Opavy. Závodníci kontrolní body razili do elektronických krabiček elektronickými čipy SPORTIdent.

Stavitel tratí připravil šest tratí A - 3,4 km, B - 2,5 km a C - 1,4 km. První závodník vyběhl v 10.30 hodin. Závodníci měli ideální podmínky. Terén byl zasněžený, modrá obloha a příjemná teplota.

V kategorii žen A zvítězila Petra Koporová z SK Žabovřesky Brno, která trať absolvovala za 26 minut a 46 sekund. Druhé místo obsadila Hanna Marszalek z Polska před třetí Hanou Fukalovou z Opavy.

V kategorii mužů A běžel nejrychleji Roman Zbranek z oddílu OB Magnus Orienteering - 21:51. Druhou příčku si vybojoval Jan Fousek (free. lepus.cz) - 23:23. Třetí doběhl Marek Rigo z SKOB Odry - 24:54.

V dalších výkonnostních kategoriích zvítězili:

Muži B: Pavel Matula - Frýdek - Místek - 22:23

Ženy B: Pavla Chudíková SKOB Frýdek-Místek - 27:16

Muži C: Martin Chudík SKOB Frýdek-Místek - 18:54

Ženy C: Valérie Marulová SKOB Frýdek-Místek - 32:27

Sedmý závod Slezské zimní ligy se poběží 11. února v centru Klimkovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám