Hlavní obsah

Slavkovský kros opět provázely rozmary počasí

Novinky, Miloš Volek

Již 23. ročník krosu v Horním Slavkově provázelo opět extrémní počasí. Po loňské sněhové nadílce letos počasí trochu potrápilo deštěm. Ale i přes nepříznivé počasí bylo k vidění mnoho kvalitních běhů ve všech věkových kategoriích.

Foto: archiv ŠAK Chodov

Na startu jedné z kategorií dívek.

Článek

Mezi nejmladšími zvítězili Martin Kramling ze Sokolova a Petra Dufková z Mariánských Lázní.  V kategorii mladšího předžactva si vítězství vybojovali Jonas Ben Abdellatif  z Triatletu Karlovy Vary a Anna Peřinová ze ŠAK Chodov. 

Kategorie staršího předžactva donesla dvě vítězství zástupcům ŠAK Chodov. Fabian Lochschmidt a Michaela Beková s přehledem utekli všem svým soupeřům. Malým přeborem ŠAKu se stal i běh chlapců na 900 m, ve kterém s přehledem zvítězil Radek Dojčar nad druhým Janem Gurbanem a třetím Jakubem Sussenbeckem. U děvčat na stejné trati putují také všechny medaile do Chodova a to zásluhou Hanky Zápotocké, Anety Kokešové a Jitky Gregorové.

V poslední žákovské kategorii se na trati 1800 m prvním místem blýskl Václav Moll ze ŠAK Chodov. Starší dívky se letos nezúčastnily.  

V mužských kategoriích vybojovali první místa mezi mílaři Jakub Horák z SC Startu Karlovy Vary, Pavel Bartoš z Pupkani K a Oldřich Dvořák z Triatletu Karlovy Vary.

Hlavnímu závodu kralovali ve svých kategoriích Jan Sokol z AK Sokolov, Milan Kožák z SC Startu Karlovy Vary, Čeněk Filinger z Triatletu Karlovy Vary a Karel Rouča z TJ Slavie Karlovy Vary.

Kategorii žen mílařek ovládla Barbora Pribičinová z Triatletu Karlovy Vary a Gábina Švejdarová z ACES Karlovy Vary. V hlavním závodě na nejvyšší stupínek vystoupila Anna Nunvářová z INTEPLAST Sport Team a Romana Lubinová z SC Start Karlovy Vary.

Všem závodníkům patří dík za účast v tomto tradičním závodě a přání dalších sportovních úspěchů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám