Hlavní obsah

Slávek Klecandr v Brně překvapil klasikou od Dvořáka

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Východočeský písničkář Slávek Klecandr vystoupil v neděli 6. prosince ve sboru Církve bratrské v Kounicově ulici 15 v Brně. Adventní koncert obsahoval kromě obvyklých písní a žalmů i několik instrumentálních skladeb, z nichž jedna byla od Antonína Dvořáka.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Vzhledem k tomu, kolik tento muzikant a autor již složil a otextoval písní, byl jeho brněnský recitál jen skromnou ukázkou jeho tvorby. Zazněly ukázky z mnoha alb, samostatných i s celou jeho folkrockovou kapelou Oboroh, a to z časového rozmezí nejméně dvaceti let.

Přestože se Slávek pohybuje na naší hudební scéně již desítky let a jeho publikum ho dobře zná, dokáže i dnes pobavit i překvapit. Například k přednesené básni Roberta Southwella Hořící dítě v překladu Zdeňka Hrona, kterou sám zhudebnil, poznamenal: „My jsme tu skladbu s Oborohem nahráli už v roce 1998 na album Marah. Až deset let po nás ji jako druhý na světě nahrál kolega Sting. Ale on to neví, že je až druhý.“

Koncert končil jako obvykle písní Hospodine, Pane náš, v níž zpívají i posluchači. Úspěch byl značný a diváci si vynutili přídavek. Nejprve to byl Žalm 119 a Otče náš, ale protože byl vytleskán ještě jednou, přidal jako instrumentálku Largo z Novosvětské Antonína Dvořáka.

Reklama

Výběr článků

Načítám