Hlavní obsah

Skutečský festival vzdává pocty významným osobnostem a skladatelům

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč pokračuje dubnovým programem, v němž vzdává pocty významným osobnostem a skladatelům. Pořadem Vivat Comenius uplynulou neděli Alfred Strejček se Štěpánem Rakem připomněli myšlenky a odkaz J. A. Komenského.

Foto: Matěj Zelinka

Ocenění pro Alfreda Strejčka

Článek

Slavná dvojice sklidila ve zcela vyprodaném kostele neutuchající potlesk a nadšené ovace. Alfred Strejček poté z rukou starosty Skutče převzal ocenění za dlouholetou spolupráci, podporu a propagaci festivalu.

Ve středu 22. dubna se festival přemístí do Městského muzea ve Skutči, kde trojice mladých umělců - Monika Knoblochová, Kamila Mazalová a Saša Rašilov - vzdají hold písňové tvorbě skutečského rodáka Václava Jana Tomáška.

V neděli 26. dubna festival vzpomene jednoho z nejvýznamnějších skladatelů všech dob a současně nejproslulejšího a nejhranějšího českého skladatele Antonína Dvořáka. Na koncertě Pardubické komorní filharmonie s publikem tolik žádaným houslovým virtuosem Václavem Hudečkem zazní Česká suita, slavný Mazurek, koncert pro housle a orchestr i Pražské valčíky.

Koncert proběhne ve velkém sále Kulturního klubu Skuteč, který je dějištěm většiny festivalových akcí a kde bude také festival 17. května slavnostně zakončen operou Libuše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám