Hlavní obsah

Skupina Constantin se představila v českobudějovickém klubu

Novinky, Dalibor Szenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Constantin, nová krev na hudební scéně, se představila se svou show v pátek 20. května v českobudějovickém klubu K2.

Foto: Dalibor Szenci
Článek

Večer rozparádili ostřílení vlci OSA Killers. Kapela, která se pohybuje na scéně osmým rokem, předvedla své novější i starší hity. Slušně naplněný klub se celkem rychle dostával do varu a před pódiem to slušně vřelo. Při legendární skladbě Kata Poa fanoušci zaplnili celé hlediště a mohutně skandovali s kapelou. To ale nebylo vše. Pak se na pódiu zjevilo seskupení Constantin...

Constantin je společné dílo již zmiňovaných OSA Killers a hiphopového dua Dave & Sony. Spojitost těchto seskupení dává dohromady nezvyklý koncept, který překvapivě skvěle funguje.

Na autorství skladeb se podílejí obě kapely a mixují v něm rockovou muziku s hiphopovými prvky a samozřejmostí je melodický vokál postavený vedle toho rapového. Texty o strastem denního žití, o problémech každého z nás, ale také o věcech pozitivních, jež nás v životě potkávají - to vše dává dohromady celek, který jistě brzy vystoupá do horních příček naší scény.

„Chceme se ubírat touto cestou, protože v tom vidíme smysl, a stojíme si za každou písní, kterou jsme napsali. Je to náš život a takto ho chceme žít. A energii, kterou do toho vkládáme, chceme předat všem,” řekl kytarista kapely Čenda Vicány

Constantin předvedli show hodnou velkých kapel. Čišela z nich profesionalita, sehranost a srdce, které všichni členové do muziky dávají. Kapela zahrála 11 písní, ale rozjaření fanoušci nechtěli kapelu pustit z pódia dolů a donutili kapelu svým skandováním k několika přídavkům.

Skupina Constantin v létě odehraje několik hudebních festivalů, tak si je nenechte ujít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám