Hlavní obsah

Školící centrum InGarden se promění v zahradu plnou malovaných teček

Novinky, Barbora Horešovská

Od 5. dubna budou ve školicím centru InGarden ve Strašnicích k vidění obrazy dvou autorek, které právě tečky používají jako svůj hlavní výrazový prostředek.

Foto: Barbora Horešovská

Jeden z obrazů jako pozvánka

Článek

Více než 30 obrazů z dílny Koko (Heleny Brychové) a Lucy (Lucie Grohmanové), které společně připravují projekty galerie Dot by dot, nám přináší tak trochu obrácenou perspektivu vnímání. A ukazují, že pokud jedna malá tečka nezůstane osamocena, ale přidá se k ní další, další a další tečka, je možné zobrazit celý náš nedozírný svět.

Vernisáž Tečkovaného světa proběhne v úterý 5. dubna v 19 hodin za přítomnosti obou autorek a výstava bude ke zhlédnutí až do 13. května. 

O tečce a světu, který může tvořit, autorky říkají: „Úplně všechno na světě je složeno z částeček, které se navzájem spojují, doplňují a teprve dohromady tvoří to, co nás dělá lidmi, zvířaty, kameny nebo třeba obrazy. I když je tečka jenom tečkou, má velký význam pro všechny okolo, a bez ní by to nebylo ono. Nám tenhle pohled na svět přijde nejen důležitý, ale i zábavný,” říká Lucy.  

„Inspirace, nápad, první impuls, všechno, co bylo před obrazy, se poskládalo z úplně stejných drobných součástek, jakými jsou naše tečky na obrazech. Přesně tak to celé vzniklo,” doplňuje ji Koko. „Od té doby si užíváme to, kam nás tečky posouvají a co všechno už jsme se díky nim naučily, určitě je to z nich cítit, protože jakou energii do obrazu vložíte, taková z něj bude zářit.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám