Hlavní obsah

Školáci z Oloví navrhli nové platidlo pro řemeslný trh - Olověné doláče

Novinky, Josef Sekyra

V prvních listopadových dnech se žáci Základní školy v Oloví zúčastnili celoškolní soutěže o nejhezčí bankovku. Vítězné návrhy bankovek budou sloužit jako platidlo na řemeslném trhu.

Foto: Josef Sekyra

Návrh "Olověného doláče".

Článek

Celoškolní soutěž o návrh nejhezčí bankovky byla iniciována grantovým projektem, který v základní škole probíhá v tomto roce.

Znovuoživení dávných řemesel a tradic – cestou z minulosti do současnosti, je název projektu, který je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR. Jeho součástí je i vznik jednoduchých fiktivních firem, které budou vyrábět a následně prodávat řemeslné výrobky. Právě k prodeji a hlavně možnosti nákupu budou sloužit nově vzniklé Olověné doláče, jejichž emise vzešla z celoškolního hlasování při výstavě návrhů bankovek.

Celá klíčová aktivita projektu má za úkol žáky seznámit s principy fungování firmy. Žáci by se měli aktivně podílet na výuce finanční gramotnosti a to praktickou a zajímavou metodou, která je uvede do problémů finanční gramotnosti a pravidel fungování obchodu a financí.

Reklama

Výběr článků

Načítám