Hlavní obsah

Skládka, sběrné dvory a kompostárna jsou ve Frýdku-Místku opět otevřené

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí 6. dubna jsou opět v plném provozu sběrné dvory ve Frýdku-Místku, vyjma sběrného dvoru pod estakádou u stadionu TJ Slezan, který zůstane i nadále uzavřen. Otevřena je také skládka a kompostárna v Panských Nových Dvorech a kompostárna v Bruzovicích. Provozní doba zůstává zachována, není pozměněna.

Foto: magistrát FM

sběrný dvůr

Článek

S ohledem na nařízení vlády o zákazu volného pohybu osob a shlukování se budou při provozu platit mimořádná opatření a do sběrných dvorů bude možné vstupovat pouze jednotlivě.

Na skládce a kompostárně na Panských Nových Dvorech bude opět možnost zakoupení zeminového substrátu a kompostu. Kompostárna v Bruzovicích bude nabízet stejně jako v minulosti pouze kompost.

„Vycházíme tak vstříc občanům města, kteří nás žádali o znovuotevření sběrných dvorů, do kterých mohou zdarma odložit starý a nepotřebný nábytek. Zároveň tak chceme zabránit tomu, aby se tento odpad hromadil u kontejnerů, což je zejména v této době nežádoucí,“ řekl primátor Michal Pobucký.

„Ke znovuotevření sběrných dvorů, skládky a kompostárny pro občany jsme přistoupili po dohodě s městem Frýdek-Místek. Věříme, že se při vstupu budou řídit pokyny ostrahy a zaměstnanců skládky tak, aby vše probíhalo k všestranné spokojenosti,“ doplnil Richard Blahut, předseda představenstva Frýdecké skládky.

Reklama

Výběr článků

Načítám