Hlavní obsah

Skiareál v Kašperských Horách nabízí lyžování i s pohledem na královský hrad

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozovatelé lyžařských areálů si zatím radostí mnou ruce. Stále padá, nebudou muset zasněžovat. Je to dobrá zpráva nejen pro milovníky zimních radovánek, ale pro nás všechny. Snad se konečně podaří obnovit zásoby podzemních i povrchových vod. V Kašperských Horách nabízejí čtyři sjezdovky.

Foto: Skiareál Kašperské Hory
Článek

Vybere si každý

„Ski areál Kašperky leží na okraji Kašperských Hor ve výšce 794 metrů nad mořem. Každý den jsou k dispozici čtyři upravované a kompletně zasněžované sjezdovky s celkovou délkou 1,5 kilometru. Novinkou je pojízdný pás pro začátečníky, pro děti je určen snowpark. Občerstvení za příznivé ceny, lyžařská škola, půjčovna lyžařského vybavení, skiservis, večerní lyžování, bezplatná plně funkční wi-fi v celém areálu,” informovala Petra Vondrová za Skiareál Kašperské Hory.

Pro běžkaře je Kašperskohorsko součástí projektu Bílá stopa Šumava.

„Za příznivých sněhových podmínek bývá upraveno na 20 kilometrů běžeckých tras kolem Kašperských Hor. Nástupní místa jsou tři – první na konci Karlovy ulice (z náměstí po zelené turistické trase směr hrad Kašperk), druhé v městské části Cikánka na konci ulice Zahradní. Třetí nástupiště leží v blízkosti autobusové zastávky Kašperské Hory – Žlíbek,” dodala Vondrová.

Bonusem lyžovačky je nádherný pohled na nejvýše položený královský hrad. 

Reklama

Výběr článků

Načítám