Hlavní obsah

Ski areál Fajtův kopec zve do srdce Českomoravské vrchoviny

Novinky, Karel Kýr

Ski areál Fajtův kopec leží v samém srdci Českomoravské vrchoviny - ve Velkém Meziříčí. Díky napojení na dálnici D1 je sem dobré spojení.

Foto: lyžování.cz

Fajtův kopec Velké Meziříčí

Článek

Parkoviště je přímo v areálu - kapacita 200 míst. Svah má délku 350 metrů s převýšením 70 metrů. Jde o moderní a plně vybavený areál.

Středisko vlastní komplexní zasněžovací systém. Co se týče lyžařských vleků, na svahu je dvoukotva s kapacitou 1000 osob za hodinu a je vybavena čipovým odbavovacím systémem.

Pro nejmenší jsou (v rámci lyžařské školy) k dispozici i přenosné dětské vleky. V areálu je i ski servis, který provádí údržbu a úpravu lyží. Během večerního a nočního lyžování je areál dobře osvětlený a celý areál je ozvučený.

K dispozici je snowpark, který začíná největším skokem s tablem přesahujícím 10 metrů.

Ski areál má dvě běžecké tratě: Fajtův kopec - Ambrožné - Ronov (délka tratě zhruba 15 km) a Balínské údolí - Uhřínov (délka tratě rovněž zhruba 15 km).

Ubytovat se lze přímo areálu, v lyžařské chatě ve dvou až čtyřlůžkových pokojích. Občerstvit a najíst se můžete také v areálu. Nově zrekonstruovaná restaurace je nekuřácká.

V provozu je také lyžařská a snowboardová škola.

Na Fajtově kopci se pravidelně konají některé ze závodů Poháru Vysočiny. Alespoň jednou na sněhu a jednou na trávě. Oblibu si získal maškarní ples na lyžích, kterým se uzavírá lyžařská sezóna. Na jaře jsou pořádány travní závody. V budoucnu chtějí pořadatelé obohatit program o snowboardové závody.

Pokud navštívíte areál 15. ledna, stihnete zabíjačku.

Kontakty a informace:

www.skivm.cz, info@skivm.cz, tel. +420 724 425 848, 566 523 457

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám