Hlavní obsah

Skautský ples v Habartově se odehrál v duchu setkání bytostí z nebes a zástupců mocností pekelných

Novinky, Aleš Plevka

Skvělý večer plný tradičně báječných setkání nabídl v pořadí již 11. ples habartovského střediska Dýmka, který tentokráte nesl název Nebe a peklo, čemuž byla podřízena velice vydařená výzdoba sálu i nápadité kostýmy drtivé většiny z více než stovky přítomných hostů, jimiž byli převážně skauti.

Foto: Aleš Plevka

Lukáš Kecal Cupal, náčelník střediska Dýmka Habartov, spolu se Štěpánkou Vybíralovou a Jančou Rodovou zahajují 11. skautský ples

Článek

Několik měsíců příprav, během nichž se organizační tým při promýšlení všech detailů jedné z největších střediskových akcí věnoval, se i tentokráte bohatě vyplatilo, neboť 11. ročník plesu byl prostě úžasný.

Dokonce i přírodní kulisa pro něj byla jako stvořená, nádherný sobotní sluneční den byl totiž po západu slunce okořeněn vskutku netuctovou bouřkou, kdy hromové burácení řádně rozechvívalo ovzduší, blesky po několik desítek minut křižovaly a osvětlovaly horizont a na zem dopadaly provazce vody. Po tomto řádění živlů opět převzala vládu poklidná a vlahá noc a zástupci nebe i pekla tak mohli pokračovat ve své zábavě.

Již několik desítek minut před dvacátou hodinou se na apríla začali do společenského sálu Městského kulturního střediska scházet plesoví hosté. A poněvadž skautský ples je vždy pojat coby ples kostýmovaný, identifikace některých osob byla mnohdy věru nelehká. Ze všech stran se slétali nejrůznější andělé, a to včetně těch padlých i pekelných. I samotní pekelníci měli také početné zastoupení, ale objevili se třeba i zástupci řeckého pantheonu nebo parta kotelníků, kteří se v případě havárie mohou v pekle stát velmi žádoucí.

O zahájení plesu se postaral Lukáš Kecal Cupal, náčelník habartovského skautského střediska, který spolu se Štěpánkou Vybíralovou a Jančou Rodovou všechny přítomné přivítali a popřáli jim skvělou zábavu.

Ples byl poté odstartován tanečně-dramatickým číslem, o jehož přípravu se postaraly členky oddílu skautek, které za něj po zásluze sklidily nadšený potlesk. Pak již však taneční parket náležel hostům, jež při jejich tanečních kreacích po celý večer provázela oblíbená skupina Fryzůr, jejíž výkon byl opět bezchybný.

Přestávky mezi jednotlivými hudebními bloky vyplňovali tanečníci návštěvou pekelného baru nebo se vydávali do předsálí, kde na ně čekal bohatě zásobený raut a kde také mohli nechat ozdobit svá těla nápaditými motivy od zručného tatéra z firmy Cynic Art či se na památku nechat zvěčnit od profesionální fotografky.

Chybět nemohla ani oblíbená hra o ceny, které věnovali štědří sponzoři a také slosování vstupenek o poukazy, které své držitele opravňují k např. k bezplatnému absolvování masáží, konzumaci v restauraci, k návštěvě kadeřnického salonu nebo k využití služeb tetovacího studia.

Nezapomnělo se ani na ohodnocení trojice nejpovedenějších kostýmů. V tomto klání zvítězilo v poměru 2:1 nebe, neboť tematicky vyvedeným dortem od sokolovských adeptů cukrářského řemesla byli odměněni dva andělé a pouze jedna bytost, jejíž původ lze jen odhadovat, ale dozajista se nachází až v těch nejtemnějších a nejhlubších zákoutích Země.

S půlnočním překvapením se prezentoval roverský oddíl Fénix, který vsadil na osvědčené spojení tance a humoru, což bezezbytku zafungovalo i tentokrát, neboť diváci byli z jejich vystoupení nadšení, což dali najevo hlasitým projevem.

Plesové veselí trvalo až takřka do třetí hodiny ranní, dokdy si hosté užívali prima zábavu, kterou pro ně organizátoři připravili, za což jim náleží velký dík.

Reklama

Výběr článků

Načítám