Hlavní obsah

Skauti roznášeli v Ostravě Betlémské světlo

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek 20. prosince mladí skauti se svými vedoucími navštívili brzy ráno primátora města Ostravy a také hejtmana Moravskoslezského kraje, aby jim přinesli Betlémské světlo, které do Ostravy dorazilo v neděli 16. prosince.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 20.12.2018 Skauti rozváželi Betlémské světlo. V 8,00 hodin je přijala ve své kanceláři primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Článek

Ve čtvrtek 20. prosince v 8 hodin přijal ve své primátorské pracovně v Nové radnici Magistrátu města Ostravy mladé skautky a skauty primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Světlo dovezli skauti z Polanky nad Odrou pod vedením vedoucí Veroniky Gadulové spolu s dalším oddílem ze skautského střediska Modrý Šíp z Ostravy-Jihu. 

Primátor poděkoval za transport Betlémského světla do Ostravy, kde světlo skauti rozvážejí a roznášejí po institucích, kostelích a rodinách. Mladé skautky a mladí skauti obdrželi od primátora Tomáše Macury drobné dárečky.

Betlémské světlo, které převzali na nádraží Českých drah v Ostravě-Svinově, bude hořet ve stříbrné lampě v hale Nové radnice Magistrátu města Ostravy na Prokešově náměstí 8, kde si budou moci občané světlo přenést do svých domovů. Skupina donesla Betlémské světlo také hejtmanovi na Krajský úřad Moravskoslezského kraje.

V letošním roce skauti převáželi Betlémské světlo z Lince, kde novodobá tradice začala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám