Hlavní obsah

Skály, písek, puzzle... Nová hravá expozice v broumovském klášteře

Novinky, Kateřina Ostradecká

Nová výstava, která poučí, pobaví a zaujme i nejmenší návštěvníky, láká k návštěvě benediktinského kláštera v Broumově. Interaktivní expozice s názvem Infobod „Krajina, pískovec a člověk v broumovském klášteře“ bude od pondělí 5. října otevřena veřejnosti denně a zcela zdarma.

Foto: Kateřina Ostradecká

Interaktivní expozice s názvem Infobod „Krajina, pískovec a člověk v broumovském klášteře“ bude od pondělí 5. října otevřena veřejnosti denně.

Článek

Výstava představuje geologické i biologické zajímavosti broumovského regionu za pomoci několika různě zaměřených stanovišť s mnoha informačními i herními prvky, na nichž se vyřádí malí i velcí návštěvníci.

„Naším mottem při přípravě výstavy bylo: Představme na malém prostoru některé překvapivé souvislosti, které mohou návštěvníci nacházet v krajině Broumovska. Překvapme návštěvníka bohatstvím toho, co není vidět na první pohled,“ uvedla Jitka Klímová ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

Návštěvníci si v Infobodu mohou zalistovat obrazovou kronikou Broumovska, prohlédnout si panely ukazující příchod benediktinů, lidovou a sakrální architekturu. „Také se mohou seznámit s fenomény Broumovska ve fauně a flóře, se vznikem skalních měst na Broumovsku, anebo s typickým jevem Inverzí. Hlavní dominantou celého Infobodu je velká skála s ochozem, která umožnuje unikátní pohled do krajiny Broumovska,“ dodala Jitka Klímová.

Nedílnou součástí expozice jsou také interaktivní zastavení. Malí i velcí návštěvníci si tady mohou vyzkoušet postavit starou roubenku, složit zavěšené puzzle, seznámit se s rašeliništěm a na maketě pozorovat stáří rašelinišť na Broumovsku.

Expozice je financována z operačního programu ŽP z prostředků Státního fondu ŽP ČR a Agentury pro rozvoj Broumovska. Díky této finanční podpoře je pro návštěvníky do expozice vstup zdarma. Otevřeno bude od pondělí do neděle od 10 do 16 hodin.        

Reklama

Výběr článků

Načítám