Hlavní obsah

Skalná se už chystá na masopustní průvod

Novinky, Ivan Utěkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 8. března od 17.00 hodin ve městě Skalná od místní hasičské zbrojnice vyjde masopustní průvod v doprovodu chebské dechové hudby Parohanka.

Foto: Ivan Utěkal

Průvod s osmi desítkami masek procházel Skalnou.

Článek

Masopust zde bývá přitažlivou podívanou pro velké a malé diváky. Sláva skalenského masopustu již dávno překročila hranice města.

Od odpoledních hodin se v místní hasičské zbrojnici každoročně scházejí lidé v maskách i s hudební kapelou. Po 17. hodině se otevřou vrata a všichni přítomní se dočkají výjezdu rakve s bohem vína Bakchem. Masopustní rej ve Skalné začíná a průvod se vydává napříč městem v doprovodu dechové hudby Parohanka.

V čele průvodu za rakví s Bakchem žehná velkému počtu lidí farář, po boku mu asistují ministranti, kteří na přítomné cákají svěcenou vodu a rozhazují dětem bonbony. Dále kráčí kapela a vede s veselou hudbou rej masek.

Minulý rok ve Skalné průvod čítal přibližně osm desítek maškar. V průvodu pochodovali trpaslíci, klauni, papež se svou družinou (vyhlášená jako nejlepší maska z průvodu), pravá česká zabijačka, rodina Simpsonova... Průvod uzavírala tradičně skupina otužilců jako sauna team.

V sále LB MINERALS po příchodu průvodu vypukne od 18 hodin pravá masopustní veselice. Občerstvení, bohatá tombola a vyhodnocení masek při krásné hudbě a tanci vyvrcholí po půlnoci pohřbením Bakcha. Tím nastane období postní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám