Hlavní obsah

Situace s parkováním u Ústředního hřbitova v Brně se dočasně zlepšila

Novinky, Jiří Smutný

Motorizovaní návštěvníci brněnské „centrálky“, kteří se na úpravu a zkrášlení hrobu teprve chystají, si mohou oddechnout. Stavební firma, přestavující dosavadní volně přístupné parkoviště na placené, na dušičkové období přerušila stavební práce.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Většina původního areálu byla uvolněna a lze ji tak opět jako dříve používat pro parkování, byť vlastní plocha už není v tak dobrém stavu, v jakém byla před zahájením prací, ale v podstatně horším. Není se ale co divit, neboť se jedná o staveniště a návštěvníci jsou na to upozorňováni výstražnými cedulemi, vyzývajícími ke zvýšené opatrnosti.

Přesto je třeba ocenit toto vstřícné gesto stavebníků vůči řidičům, jejichž zájem o parkování je před blížící se Památkou zesnulých u našeho největšího hřbitova mimořádně vysoký.

Zvýšenou frekvenci vozidel kolem hřbitova pomáhají zvládnout dopravní policisté, řídící provoz na přilehlé křižovatce ulic Vídeňské a Jihlavské. Strážníci městské policie se zase snaží organizovat optimální využití parkoviště, aby bylo uspokojeno co nejvíce motoristů.

Reklama

Výběr článků

Načítám